SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  DOPAJ

Scandal monstru în care este implicată Rusia! Laboratoarele din Sochi şi Moscova au înlocuit probe, pentru ca sportivii dopaţi să poată participa la competiţii

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 18 iulie 2016 16:24

Agenţia Mondială Anti-Doping a publicat un raport în care dezvăluie că Ministerul Sportului din Rusia a supravegheat un program prin care atleţii puteau concura dopaţi, pentru a spori şansele la medalii.

Laboratorul din Moscova a operat, pentru protecţia atleţilor dopaţi din Rusia, în cadrul unui sistem impus de Ministerul Sportului, în timp ce laboratorul din Sochi a utilizat o metodă unică prin care probele erau înlocuite pentru a permite atleţilor ruşi dopaţi să participe la Jocurile Olimpice.

Ministerul Sportului a controlat manipularea probelor luate de la atleţi şi înlocuirea acestora, cu participare şi asistenţă activă din partea laboratoarelor de testare din Moscova şi Sochi.

În unele cazuri, probele de urină fără urme de substanţe interzise au fost îngheţate înainte de Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sochi şi schimbate înainte de competiţie.

Fostul ministru al sportului din Rusia, care a ocupat această funcţie până în august 2015 a ordonat ascunederea probelor legate de dopaj pentru a obţine mai multe medalii la Sochi.

Raportul ar putea conduce la suspendarea completă Rusiei de la Jocurile Olimpice.

33 de medaliiau câştigat sportivii ruşi la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sochi, iar Rusia a terminat pe primul loc în clasamentul medaliilor 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
dannysua
dannysua  •  19 Iulie 2016, 00:21

In conditii suspecte,si seful operatiunii (Grigory)explica cu luxury de amanunte, exact cum s-au intamplat dopajul sistematic.

dannysua
dannysua  •  19 Iulie 2016, 00:19

Vasile rog cititi cele 2 articole si explicati-mi cum cei doi subalterni ai lui Grigory au murit in mai putin de 2 saptamani in conditii

haideusicfr
haideusicfr  •  18 Iulie 2016, 20:39
Postat de ovidiu_3003 pe 18 Iulie 2016, 17:13

...pe ce se bazeaza afirmatia aceasta ?...

Ma esti securist?Dintr-ala vechi? sau kgb-ist? Rusii pe unde au trecut numai necazuri au creat.Mai tii minte cantecul acela Go West?

Vezi toate comentariile (25)
Comentează