SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  HALTERE

Un nou scandal la Rio! Acuzații grave la adresa halterofililor români: "Ne-au furat locuri la Jocuri și poate chiar și medalii"

Oliver Caruso. Foto: Guliver/GettyImages
Oliver Caruso. Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 11 august 2016 14:21

Antrenorul lotului de haltere al Germaniei, Oliver Caruso, a acuzat o serie de țări din estul Europei de faptul că practică dopajul sistematic.

"Pe lângă Rusia și Bulgaria (n.r. ai căror halterofili au fost excluși de la actuala ediție a JO), mai multe țări au recurs la dopaj sistematic. Kazahstan, Belarus, Uzbekistan, Armenia, Moldova, România și Ucraina ar fi trebui la rândul lor excluse. Aceste țări ne-au furat locuri la Jocuri și poate chiar și medalii!", a spus Caruso, într-un interviu publicat de Bild, citat de Agerpres.

"Sistemul este bolnav. Întregul sistem este corupt. Există, cu siguranță, cineva care acoperă toate astea. Știu cum funcționează. Un antrenor străin mi-a explicat cum merg lucrurile. Sunt avertizați atunci când urmează să aibă loc controalele antidoping", a adăugat Oliver Caruso.

Acesta amenință că echipa de haltere a Germaniei se va retrage din concurs, din frustrare. "Mă tem că echipa mea va sfârși prin a abandona, din frustrare", a încheiat antrenorul german.

Halterofilul Dumitru Captari a ratat la categoria 77 de kg, după ce a reușit o singură ridicare de 145 de kg stilul smuls, în timp ce Sorina Florina Hulpan a concurat la proba de 69 de kg, însă a abandonat competiția din cauza unei accidentări la mâna stângă.

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (37)
310301502649454
Cielest Beau  •  12 August 2016, 14:24
Postat de haideusicfr pe 11 August 2016, 21:30

Pe acele vremuri se dopau toti * comunistii*.Nu stiu daca inainte de startul Olimpiadei au prins sportivi din Germania ,dar la noi a *poluat* cu suspendari.Asta e realitatea cu *strainii* nu ne merge.Colac peste pupaza romanii alearga dupa slujbe in Vest si nu invers.Cum vine cate unul la noi ,romanii marlani ii sar la gat.

Daca esti obiectiv vezi ca medicatia occidentalilor era superioara celei folosita de comunisti - dopajul nu s-a nascut in comunism - rezultatele mai bune se datorau organizarii centralizate mai bune la nivel national, vietii mai putin stresante din comunism, colaborarii intre antrenori - ceea ce sistemul egoistilor nu stimuleaza...cat despre marlania romanilor - nu romanii au contribuit la distrugerea economiilor nationale ale capitalistilor pe cat invers

845438802178576
Alin Ion Dinescu  •  12 August 2016, 00:14

Cite medali avem

haideusicfr
haideusicfr  •  11 August 2016, 21:30
Postat de Cristian Baltaru pe 11 August 2016, 20:15

Se pare că nenea ăsta de la nemți este amnezic rău de tot,au uitat cum se dopau înotătoarele și atleții din fosta R.D.G.?Iar multe dintre acele medalii câștigate de acei sportivi prin trișarea spiritului olimpic au rămas în palmaresul defunctei R.S.G.,care adunate cu medaliile Germaniei dinainte de 1940,cu cele ale R.F.G.-ului și ale Germaniei de azi duc Germania pe un(nemeritat,poate)loc 3 în clasamentul general pe națiuni al țărilor care au fost la olimpiade.Ar trebui să tacă nesimțitul ăsta.

Pe acele vremuri se dopau toti * comunistii*.Nu stiu daca inainte de startul Olimpiadei au prins sportivi din Germania ,dar la noi a *poluat* cu suspendari.Asta e realitatea cu *strainii* nu ne merge.Colac peste pupaza romanii alearga dupa slujbe in Vest si nu invers.Cum vine cate unul la noi ,romanii marlani ii sar la gat.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează