JOCURILE OLIMPICE 2016  ·  DOPAJ

UPDATE Forul mondial încă n-a luat o decizie în cazul Sîncrăian, deși ceilalți 3 halterofili prinși dopați au fost descalificați

Foto: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Foto: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)

Articol de GSP - Publicat joi, 13 octombrie 2016 14:41

Federația Internațională de Haltere a făcut astăzi anunțul conform căruia trei halterofili au fost descalificați și rezultatele le-au fost anulate după ce au fost depistați dopați la Jocurile Olimpice de la Rio.

O informație inițială de pe US Today, preluată de agențiile din țară și de GSP.ro, spunea că printre sportivii cărora le-au fost anulate rezultatele se număra și Gabriel Sîncrăian, dar site-ul oficial al forului internațional spune că acest caz încă se judecă.

Astfel, medalia de bronz câștigată de sportivul nostru la JO, la categoria de 85 kg, rămâne cel puțin pentru moment a românului.

Ceilalți trei sportivi prinși dopați au fost Tomasz Zielinski (Polonia, testat pozitiv la norandrosteron), Izzat Artykov (Kârgâstan, la stimulant pe bază de stricnină), Chagnaadorj Usukhbayar (Mongolia, depistat cu testosteron).

clipboard01

A MAI FOST SUSPENDAT PENTRU DOPAJ

Gabriel Sîncrăian nu are un trecut curat în privința dopingului. În 2013 a fost suspendat pentru doi ani după ce a fost prins dopat cu stanozolol în afara competiției. A revenit însă și acum a urcat pe podiumul olimpic de la Rio, dar tot cu ajutorul suplimentelor.

Atunci, Federația Română de Haltere a trebuit să plătească din fonduri proprii 100.000 de euro, o sancțiune aplicată de federația internațională pentru că a avut prea mulți sportivi prinși dopați. De altfel, România a avut inițial 5 sportivi calificați pentru Rio, dar i s-a scăzut unul din cotă tot drept sancțiune pentru dopaj.La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (1)
visinu  •  14 Octombrie 2016, 05:07

Asteptati si voi decizia definitiva inainte sa spuneti ca "A revenit însă și acum a urcat pe podiumul olimpic de la Rio, dar tot cu ajutorul suplimentelor." In primul rand pentru ca nu se poate lua medalie la haltere decat cu ajutorul suplimentelor. In al doilea rand ca se poate iesi pozitiv si dintr-un simplu unguent ori ceva ingridiente nedeclarate intr-un supliment. Daca era un caz de dopaj clar nu il amanau atata timp.

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:10 Formula 1
MP al Marii Britanii
Digi, Look Sport, Telekom
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1