JOCURILE OLIMPICE 2016  ·  CALIFICARE JO

Vâslind spre Rio » Barca de 8 plus 1 a României atacă calificare la Jocurile Olimpice

Barca de 8 plus 1 a României a terminat doar pe locul 4 la Europene, fiind învinsă de Marea Britanie, Olanda și Rusia // FOTO worldrowing
Barca de 8 plus 1 a României a terminat doar pe locul 4 la Europene, fiind învinsă de Marea Britanie, Olanda și Rusia // FOTO worldrowing

Articol de - Publicat marti, 24 mai 2016 00:00

Barca de 8 plus 1 a României va lua startul azi, de la ora 19:00, în finala regatei de la Lucerna, acolo unde trebuie să obțină biletele de Brazilia.

Pentru prima dată în istoria olimpică a României, barca de 8 plus 1 nu a reușit calificarea directă la Jocurile Olimpice. "Tricolorele" iau startul în Regata de la Lucerna (Elveția), acolo unde trebuie să ocupe unul dintre primele două locuri pentru a obține viza de Brazilia.

"Pentru asta mai fac canotaj, să ne calificăm la Olimpiadă. Anul trecut am avut evoluții modeste, dar acum trebuie să arătăm care ne e valoarea", spune Roxana Cogianu (29 de ani), veterana bărcii de 8 plus 1, cea care vrea să ajungă la a treia ediție a Jocurilor Olimpice din carieră după Beijing și Londra.

"Nu avem de ce să nu fim optimiste. Toate fetele și-au stabilit recorduri ale timpilor scoși, forța a crescut și credem în noi. În plus, după întoarcerea domnului Roman, cred că și evoluția noastră e alta", a adăugat Roxana.

Laura Oprea e una dintre titularele bărcii de doi rame, dar acum a trecut și în barca de 8. "Vreau să ajut să calificăm și această barcă. Am emoții, la fel ca înaintea oricărui concurs, dar sper să ne calificăm", a declarat Laura.

Pe culoarul 3

Pentru că sunt doar 5 bărci înscrise în concurs (Australia, China, Germania, Olanda și România), la Lucerna nu s-au mai disputat calificări. A avut loc însă cursa pentru stabilirea culoarelor, una câștigată de românce. În aceste condiții, România va pleca de pe culoarul 3, cel din mijloc.

Clasament cursa pentru culoare

1. România 6:05,060
2. Olanda 6:06,310
3. Australia 6:11,190
4. Germania 6:14,420
5. China 6:14,740Elena Băsescu a dispărut complet din viața politică. Anunțul uluitor făcut acum de fiica fostului președinte
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
Program TV complet

Liga 1