SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  TENIS

Virusul Zika i-a speriat pe sportivi! După Halep, încă o jucătoare din România nu vrea să se ducă la JO: "Am înțeles că virusul rămâne în corp"

Articol de GSP - Publicat luni, 04 iulie 2016 22:04

Monica Niculescu (47 WTA) îi calcă pe urme Simonei Halep și spune că nu e sigură dacă va participa la Jocurile Olimpice de la Rio din cauza fricii față de virusul Zika.

"M-am gândit… Antrenorul nu prea e fericit, zice să mă mai gândesc. Nu sunt foarte sigură. E 50-50, vă zic sincer, pentru că am înțeles că rămâne virusul în corp. Am înțeles că Berdych se gândește și el, Murray la fel, cei de la golf s-au retras toți…

Eu îmi propusesem să joc și Florianopolis înainte de JO, unde îmi plăcea mult. Ieri am vorbit cu Makarova, care a vorbit cu Bruno Soares, brazilianul de la dublu, și el a spus că el stă în centru și că nu ar fi o problemă cu virusul în oraș. Însă eu cred că riscul există. Mă și enervează că trebuie să fii atentă, mă stresează gândul. E complicat.

Nu sunt foarte sigură că mă duc, vă spun sincer. Trebuie să mai vorbesc și cu Simona, și cu fetele. Și Simona se gândește, am vorbit cu ea, nu e sigură nici ea. Tot 50-50 este și la ea. E complicat. Importantă e sănătatea pentru mine", a declarat Monica Niculescu pentru treizecizero.ro.

"Vreau să mai întreb despre Zika, dar pe cine să întreb?! Unii zic că e ok, alții că nu e ok… Trebuie să luăm o decizie, o să mai am ocazia să mai întreb când vin acasă, dar repet: sunt 50-50"
Monica Niculescu

CE ESTE ZIKA

Adulții infectați cu  virusul Zika au simptomele unei gripe, iar bebelușii femeilor infectate în timpul sarcinii pot suferi de microencefalie și se pot naște cu creierul mai mic. Mai mulți sportivi importanți au anunțat că nu vor participa la Olimpiadă, tocmai din cauza acestui virus. Unul dintre nume este Rory McIlroy.

CE SPUNE HALEP

"Sunt foarte îngrijorată. Vreau să merg la Rio, dar trebuie să mă asigur că nu voi avea probleme și că este totul în regulă. Virusul este periculos pentru femei. Am auzit că dacă eşti infectată cu virusul și nu ești însărcinată, atunci când vei fi, se va activa. Acum nu pot spune nimic. După Wimbledon va trebui să decid"
Simona Halep

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
catalynn
catalynn  •  05 Iulie 2016, 02:48

Nimic, dar absolut nimic, nu valorează cât sănătatea! Asa ca informati-va bine, dacă riscul este real nu merita sa riscați aiurea.

valyomanyd
valyomanyd  •  04 Iulie 2016, 21:16
Postat de Doina Suciu pe 05 Iulie 2016, 00:08

mda, de parca ar fi mers vreuna sa castige competitia:) 2-3 meciuri si plaja cat cuprinde

Duduia Doina, vad ca va pricepeti...Vreti sa-mi spuneti cand vine cutremurul ala mare in Romania ?

883137071780494
Doina Suciu  •  05 Iulie 2016, 00:08

mda, de parca ar fi mers vreuna sa castige competitia:) 2-3 meciuri si plaja cat cuprinde

Vezi toate comentariile (3)
Comentează