Google atacă legile antigay cu un doodle special înainte de deschiderea JO de la Soci: "A practica sport e un drept al omului, fără discriminări"

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 07 februarie 2014 11:35

Google celebrează deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci cu un logo anti- discriminare, aluzie la legile de cenzură a comunităţii gay date de preşedintele rus Vladimir Putin

Doodle-ul de azi al Google este colorat în nuanţele inelelor Jocurilor Olimpice, dar este adăugată şi culoarea portocaliu, aducînd astfel cu steagul comunităţilor gay. Cu cîteva luni înainte de startul Jocurilor Olimpice, Parlamentul rus a aprobat legi ce sancţionează orice formă de manifestare în public a comunităţilor gay, legi ce au fost primite cu ostilitate de ţările occidentale.

Cel mai mare motor de căutare din lume însoţeşte doodleul cu un citat din Carta Jocurilor Olimpice. "A practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea de a face sport, fără discriminări de orice fel şi în spiritul Jocurilor Olimpice, care înseamnă înţelegere reciprocă în spiritul prieteniei, al solidarităţii şi al fair play-ului”.

[VIDEO "Jocurile Olimpice au fost mereu puţin gay" » Cea mai amuzantă reclamă împotriva legilor lui Putin]

Într-un interviu la NBC, preşedintele Barrack Obama a declarat că a ales permită atleţilor americani care au recunoscut că sînt gay să facă parte din delegaţia Statelor Unite la Soci. Pantinatorul Brian Boitano şi jucătoarea de hochei Caitlin Cahow sînt cei doi sportivi la care Obama se referă.

"Fără îndoială, vom face clar că noi nu tolerăm legile discriminatorii de nici un fel", a spus Obama.

5 superstaruri pe care trebuie să le urmăreşti
Azi debutează Olimpiada de iarnă de la Soci, iar GSP.RO prezintă 5 superstaruri pe care trebuie să le urmăreşti de-a lungul evenimentului transmis de TVR. Intră aici şi află-le povestea.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
gabush86
gabush86  •  07 Februarie 2014, 15:39

numai gay aveti in cap , in fiecare zi publicati articole cu drepturile gay-lor ! vrem articole de sport nu ce va doare pe voi in fund !

planetfun
planetfun  •  07 Februarie 2014, 15:26

au monopolizat si jocurile olimpice ...

kraus
kraus  •  07 Februarie 2014, 13:03

Sportul e un drept al omului?? Nu zău!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează