SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  JO SOCI 2014

La Soci, CIO a promis "cel mai sever program antidoping din istorie", dar televiziunea germană dezvăluie existenţa unui drog-minune!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 februarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 05 februarie 2014 13:50

Cu doar două zile înaintea începerii Jocurilor Olimpice de la Soci, Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a anunţat că pe piaţa substanţelor dopante din Rusia a apărut un nou produs, care ajută la creşterea masei musculare.

Un post de televiziune german, WDR, care are la activ multe anchete legate de doping, a trimis reporteri sub acoperire pentru a se întîlni cu un om de ştiinţă de la Academia din Moscova. Jurnalistului i-a fost oferit produsul numit Full Size MGF, care este testat legal în Rusia pe animale, pentru a i se stabili exact efectele biochimice.

Rapid şi eficace
Savantul i-a spus reporterului că acest drog "acţionează de două ori mai repede decît un tonic muscular obişnuit şi nu poate fi detectat la testele antidoping".

Jurnalistul a primit 1 miligram din produsul respectiv şi i s-a spus că pregătirea adecvată şi totală a unui sportiv pentru Jocurile Olimpice de iarnă ar costa cam 100.000 de euro.

Autorităţile ruse au fost bănuite că închid ochii în privinţa dopajului în mai multe ocazii. David Howman, directorul general al WADA, a declarat că am fi "naivi dacă am crede că la Soci nu vor exista sportivi dopaţi. Sînt mulţi dintre ei convinşi că substanţa pe care o iau nu poate fi depistată. Este şocant ca un om de ştiinţă să ofere acest produs care nu a fost testat pe oameni. Sportivii au devenit cobai de laborator".

Teste numeroase
Pe de altă parte, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a promis "cel mai sever program antidoping din istorie" la Jocurile Olimpice. 2.453 de teste vor fi efectuate, cu 14 la sută mai multe decît numărul celor realizate la Vancouver, acum 4 ani. Alte 1.184 de teste vor fi făcute după competiţie, cu accent pe sporturile care prezintă risc înalt şi pe disciplinele de echipă, cum ar fi hocheiul pe gheaţă.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
angrydog
angrydog  •  05 Februarie 2014, 18:11

cine stie cate astfel de produse minune or mai exista...

glorie
glorie  •  05 Februarie 2014, 17:31

Nemtii, trisori ca spaniolii! Bineinteles ca si rusii au trisat.

solomon_i
solomon_i  •  05 Februarie 2014, 16:08

Aceasta stire parca ar fi o reclama mascata. Urmeaza sa fiti intrebati de unde se poate procura produsul FULL SIZE MGF ! Succes in afaceri !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează