SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  SCHI FOND

Olimpiada înseamnă generozitate şi respect: povestea emoţionantă trăită de rusul Anton Gafarov la proba de schi fond de la Soci!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 februarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 12 februarie 2014 15:03

Unele dintre cele mai emoţionante poveşti de la Olimpiadă nu au legătură cu medaliile, podiumurile sau întrecerile dintre lideri, scrie USA Today.

Poveştile cu adevărat captivante scot în faţă sentimentele pe baza cărora se construieşte spiritul olimpic: generozitatea, sacrificiul şi respectul. Toate acestea au ieşit la iveală în semifinala de la schi fond masculin.

Rusul Anton Gafarov a alunecat într-o curbă, a căzut şi şi-a avariat unul dintre schiuri. După 10 secunde petrecute întins pe zăpadă, atletul în vîrstă de 27 de ani s-a ridicat şi a început marea corvoadă de a încerca să termine cursa în faţa publicului rus. Departe de orice speranţă de calificare, Anton Gafarov s-a zbătut cît a putut să ajungă la final, acolo unde îl aşteptau familia, prietenii şi fanii ruşi entuziasmaţi, însă, după ce a trecut culmea unui deal, a alunecat şi schiul i-a pocnit în două.

În acest punct al cursei, părea că Anton va fi nevoit să se resemneze. De pe margine, un domn îmbrăcat în haine oficiale a fost văzut apropiindu-se de atlet. Necunoscutul a îngenunchiat, i-a desprins schiul rupt şi i-a pus unul nou în loc.

Fără să piardă timpul, Gafarov i-a mulţumit, a continuat aventura şi a terminat cursa în uralele spectatorilor. Mai tîrziu, s-a aflat că necunoscutul este antrenorul echipei Canadei, Justin Wadsworth. "Cînd l-am văzut pe Anton căzut şi chinuindu-se, era ca şi cum aş fi văzut un animal blocat într-o capcană. Nu puteam să stau şi să mă uit, fără să fac ceva", a explicat Wadsworth.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
and1pad
and1pad  •  13 Februarie 2014, 14:04

......(fara cuvinte)

panacotar
panacotar  •  13 Februarie 2014, 08:34

un gest exceptional, care ne reaminteste ca suntem oameni...

cornel61
cornel61  •  12 Februarie 2014, 18:09

Înainte de competiție, sportul înseamnă CARACTER. Canadianul este imaginea acestui lucru.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează