SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  HOCHEI PE GHEAŢĂ / SUA-RUSIA 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, PRELUNGIRI 0-0, PENALTYURI 1-0)

Oshie a bătut Rusia! » SUA s-a impus dramatic în meciul cu gazdele Jocurilor Olimpice, 3-2

T.J. Oshie sărbătoreşte golul victoriei de ieri, în timp ce pe fundal ruşii au rămas încremeniţi la mantinelă // Foto: Reuters +2   FOTO
T.J. Oshie sărbătoreşte golul victoriei de ieri, în timp ce pe fundal ruşii au rămas încremeniţi la mantinelă // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 16 februarie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 15 februarie 2014 22:45

O posibilă finală s-a disputat ieri, în grupe, iar americanii s-au impus dramatic în faţa gazdelor după executarea penaltyurilor. T.J. Oshie a transformat 4 din cele 6 lovituri pe care le-a executat!

Dacă ar fi fost meciul pentru medalia de aur, s-ar fi numit "Al doilea miracol pe gheaţă", aluzie transparentă la acel moment magic, unic din istoria hocheiului olimpic. S-a petrecut în 1980, la Lake Placid, cînd o echipă americană tînără, lipsită de experienţă, formată din jucători de colegiu şi din amatori, învingea URSS-ul, considerată cel mai tare team al momentului.

Acum vremurile sînt altele, asemenea întîmplări frumoase n-ar mai avea loc pe scena imensă, strălucitoare a sportului mondial. Acum mulţi jucători, şi americani, şi ruşi, evoluează în NHL, puternicul campionat nord-american. Acum totul e mult mai pragmatic, mai calculat, dar nu mai lipsit de spectaculos. În acest context s-au întîlnit ieri SUA şi Rusia în grupa A a preliminariilor la JO de la Soci: cu jocul de azi şi amintirile de acum 34 de ani.

Egal la final
Antrenorul american Dan Blysma declara modest că ai lui nu sînt atît de talentaţi precum ruşii. Corect, se putea spune, după ce Daţiuk a deschis scorul în partea a doua, prima fiind una cu porţile intacte. Dar n-a durat, Fowler egalînd pe finalul reprizei. În ultima, SUA a trecut în faţă cu reuşita lui Pavelski, dar peste 4 minute Daţiuk a făcut dubla. A mai fost un gol al ruşilor, Tiutin scuturînd plasa, dar poarta nu era pe poziţia ei, ceea ce a dus la anulare.

Omul cu penaltyul
2-2, încă 5 minute de prelungiri 4 contra 4 pe gheaţă care trec iute, fără gol, şi se ajunge la penaltyuri. Cîte trei executanţi de fiecare, dar numai Oshie pentru SUA şi Kovalciuk pentru Rusia marchează. Altă serie, Kovalciuk abia şi-a tras sufletul şi porneşte iar, dar trage pe lîngă poartă!

Oshie ratează şi el, iar Daţiuk pune Rusia în frunte. Cine urmează pentru americani? Cum cine? Tot Oshie, care saltă pucul şi egalează. Încă un gol pentru Kovalciuk, încă unul pentru Oshie. Apoi Daţiuk trage direct în portarul Quick şi toată gheaţa coboară pe umerii lui T.J. Oshie. Al şaselea penalty executat de el. Şi reuşeşte!

SUA se impun cu 3-2 scor final, dînd o lovitură dură la moralul gazdelor, privite din tribună de un preşedinte Putin încruntat. Mai e însă destul pînă la capăt.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
vasisteaua
vasisteaua  •  17 Februarie 2014, 08:04
Postat de 6.6.6 pe 16 Februarie 2014, 19:29

a fost gol vlabil al rusilor, cel anulat de arnitrii...portarul american a miscat poarta intentionat. se vede clar si e evident acest lucru!

SCUZE CA ITI SPUN DAR ESTI PROST CA NOAPTEA. ARNITRII ( PROBABIL ASA SE NUMESC IN CREIERASUL TAU LIMITAT) TREBUIAU SA OPREASCA PE LOC MECIUL SI SA DEA DOUA MINUTE ELIMINARE PORTARULUI, DUPA CREIERASUL TAU), DAR DUPA VITEZA LA CARE JOACA ACEI JUCATORI PROFESIONISTI OBISNUITI CU NHL ERA NORMAL CA PORTARUL SA SE GRABEASCA SA-SI OCUPE LOCUL IN POARTA INDIFERENT DE CONSECINTE ( MUTAREA PROPRIEI PORTI). DE CE , TE ROG, NU NE FACI O FAVOARE SI SA RAMAI TU LA COMENTARIILE DIN SPORTUL VOSTRU FAVORIT LA CARE TOTI SUNTETI SPECIALISTI, IN FRUNTE CU TINE, NN-UL, BULIBASA DE LA VAMA INSTALATOR SEF, NEA COITA SI ALTII. VEZI-TI TU DE SPORTUL TAU SI NU-TI DA CU PAREREA UNDE ESTI HABARNIST.

th3dog
th3dog  •  16 Februarie 2014, 21:07
Postat de a.stef pe 16 Februarie 2014, 13:20

pai si Canada?

Canada ia aurul :)))

6.6.6
6.6.6  •  16 Februarie 2014, 19:29

a fost gol vlabil al rusilor, cel anulat de arnitrii...portarul american a miscat poarta intentionat. se vede clar si e evident acest lucru!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează