SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  SCHI ALPIN

Triumf adolescentin » Mikaela Shiffrin a devenit cea mai tînără învingătoare din istoria olimpică a probei de slalom

Americanca Mikaela Shiffrin a dominat clar proba de slalom
Americanca Mikaela Shiffrin a dominat clar proba de slalom

Articol de - Publicat sambata, 22 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 21 februarie 2014 22:56

Mikaela are 18 ani şi tot viitorul înainte. Era favorita şi uneori favoriţii nu reuşesc. Întrebaţi-l pe Aksel Lund Svindal, poate depune mărturie.

Tînăra cu ochi albaştri din Vail a avut însă în egală măsură sînge rece şi maturitate, asigurîndu-şi bună parte din victorie graţie unei prime manşe solide. "Relaxată? Da, am fost destul de relaxată, slavă Domnului!", mărturisea fata în vîrstă de 18 ani. "Am avut două puncte în care mă gîndeam: «Oh, iată-ne aici»", dar pînă la urmă a fost bine".

Americanca urma să pornească ultima în manşa secundă, desfăşurată în nocturnă pe pîrtia de la Rosa Hutor. Nu o deranjează sclipirea luminii artificiale, dimpotrivă. I se pare că e un ajutor, că zăpada pare mai luminoasă. Dar emoţiile cresc cu fiecare concurentă dinaintea ei care-şi încheie evoluţia. Unora le merge bine, altora nu.

În imaginaţie, aurul apare şi dispare, dar cînd vine momentul să ia startul, cei mai buni timpi aparţin austriecelor Marlies Schild şi Kathrin Zettel. Mikaela porneşte avîntat, are un avans consistent, 1,49 secunde, dar e cît pe-aci să facă totul praf.

Se redresează, încă îi rămîne avantaj suficient şi, chiar dacă are al 6-lea timp al manşei secunde, e prima la general, cu 0,53 s în faţă. Cea mai tînără învingătoare la slalom din istoria olimpică! Medaliatele cu argint şi bronz vin s-o îmbrăţişeze, zîmbind. Favorita a reuşit.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
kraus
kraus  •  22 Februarie 2014, 17:44

Raşelica Nahmanson pe schiuri e ca Iţic Ştrul cowboy.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează