SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JO TOKYO

5 opinii diferite referitoare la scandalul Ana Maria Popescu vs Eduard Novak. „Tupeu de mahala” + „Ministrul nu stăpâneşte bine limba română”

Eduard Novak (stânga) şi Ana Maria Popescu
Eduard Novak (stânga) şi Ana Maria Popescu

Articol de GSP - Publicat joi, 29 iulie 2021 11:03 / Actualizat joi, 29 iulie 2021 12:17

Medalia de argint cucerită de Ana Maria Popescu la Tokyo a aruncat sportul românesc într-o imensă polemică. Sportiva, deranjată de declarațiile ministrului tineretului și sportului, i-a oferit o replică dură le revenirea în țară. 

Ziaristul GSP Remus Răureanu a scris un articol dur la adresa sportivei, care a avut un impact mare în spațiul virtual și a atras sute de reacții și comentarii. 

Eduard Novak a postat marți seară o filmare făcută de MTS care o arată pe Ana Maria Popescu cum îi refuză salutul. Gestul ministrului este aspru amendat într-un comentariu de Dan Udrea.

Cinci alte voci puternice din mass-media românească au comentat scandalul. Cristian Tudor Popescu o vede pe Ana Maria Popescu capabilă să facă faţă în încăierările politice de la noi. 

Ana Maria Popescu, în finala de la spadă, cu Sun Yiwen, la Jocurile Olimpice
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
Ana Maria Popescu, în finala de la spadă, cu Sun Yiwen, la Jocurile Olimpice
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
Sun Yiwen
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
Ana Maria Popescu, în finala de la spadă, cu Sun Yiwen, la Jocurile Olimpice
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
Ana Maria Popescu, în finala de la spadă, cu Sun Yiwen, la Jocurile Olimpice
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
+43 FOTO

5 opinii diferite referitoare la scandalul Ana Maria Popescu vs Eduard Novak. CTP: „Tupeu de mahala”

„Performanțele cu spada ale doamnei Ana Maria Popescu sunt mari și incontestabile, dar nu pot să spun că mă umple de admirație comportamentul ei ca om. Să-i spui ministrului Sportului să se ducă să ia el medalie de aur în locul tău e o zicere pe cât de agresivă, pe atât de ieftină, ca să nu zic prostească. Bugetul scrimei românești este cu siguranță insuficient, ca, de altfel, al multor altor discipline, dar să refuzi să dai mâna cu același ministru, venit să-i întâmpine la aeroport pe sportivii întorși de la Tokyo, mi se pare deja tupeu de mahala, pe care nu cred că dna Popescu l-a învățat din nobila artă a muschetarilor. Nu știu care va fi viitorul în scrimă al dnei Popescu, însă, cu astfel de talente, cred că ar putea face o carieră remarcabilă și în încăierarea politică dâmbovițeană”.
Cristian Tudor Popescu, Republica.ro

„La câtă vâlvă a produs ridicolul schimb de amabilități Novak-Brânză, mai că-mi vine să mă apuc de făcut emisiuni despre scrimă; o zi sabie, o zi floretă. Hai să fim serioși, e fix ca în cazurile culturii, educației, sănătății. Toți se tăvălesc că nu le văd la tv și, când le dai prilejul, nimeni nu se uită. Fix așa e și cu preocuparea emo pentru scrimă, canotaj și, mai nou, natație” 
Victor Ciutacu, jurnalist România TV

„A procedat bine sau rău Ana Maria Popescu lăsându-l cu mâna întinsă pe Eduard Novak. Răspunsul meu: fac parte dintre cei câțiva naivi care-şi închipuie că sportul ar trebui să fie un spațiu mai curat, aflat la o distanță igienică de politică. De la sport vine sportivitate, adică o atitudine de respect nu doar față de coechipieri, ci şi față de adversari. A fi fair-play înseamnă să-ți ceri scuze când spui o prostie, dar şi să-i strângi mâna celuilalt, chiar dacă ți-a greşit” 
Florin Negruţiu, jurnalist republica.ro

„Cele cinci minute în care Ana Maria Popescu vorbește, la sosirea pe aeroportul Otopeni, îți fac pielea de găină. Nu e un discurs pregătit. Nu e exersat ca asalturile pe planșă. E un atac spontan, în care sportiva confruntă presa, ministrul sportului și tot adevărul fără reținere” 
Alexandra Nistoroiu, jurnalist Libertatea 

„Cred că e nedrept ceea ce i se întâmplă lui Eduard Novak. Ministrul nu stăpânește bine limba română. A fost o exprimare nefericită și nu un atac la adresa Anei. Cred că Novak știe mai bine decât toți analiștii din presă sau de pe net cât efort și câtă suferință înseamnă o medalie olimpică, indiferent de culoare. Are și el una de aur și două de argint la Jocurile Paralimpice. Oricum, indiferent de ce a provocat declarația nefericită a ministrului, cunoscând-o și prețuind-o pe Ana, mi-ar fi plăcut ca ea să nu-l lase pe om cu mâna întinsă…” 
Adelin Petrișor, jurnalist TVR

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DESPRE JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO: 

Dressel nu s-a speriat de Popovici, dar a plâns după finală: „A fost tare-tare greu pentru mine”

Ofurile „tricolorului” care a izbucnit în plâns după România - Noua Zeelandă: „Portarul lor a făcut meciul vieții” + „Opt ore de somn adunate în trei nopți”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (110)
4210768152334189
Victor Toma  •  20 August 2021, 12:07

Fara legatura cu scandalul de mai sus, vreau sa spun ca, personal, o consideram pe Ana Maria Branza un fel de inger printre sportivi. Aveam pentru ea doar sentimente de admiratie, respect, mandrie nationala si o priveam ca pe o icoana. Dupa ce am vazut reclama pe care o face la pariuri, toate astea sau transformat intr-o mare scarba si greata. Cum sa faci reclama la asa o mare ***, care printre altele, a provocat nenorociri si sinucideri???!!!... Cat de lacom si ahtiat dupa bani sa fi???!!!... Din pacate, multi dintre marii nostrii sportivi sunt si foarte mici caractere. Daca de la *** precum Ilie Dumitrescu sau Stelea te astepti, Ana Maria Branza este o mare, neasteptata si neplacuta surpriza!!!! .... Impreuna sunt SUPER - *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

4210768152334189
Victor Toma  •  20 August 2021, 11:46

Fara nici-o legatura cu scandalul de mai sus, vreau sa spun ca o consideram pe Ana Maria Branza un fel de inger

myers
myers  •  30 Iulie 2021, 00:52

Novak are, in fapt, 3 medalii olimpice, 2 de argint si un aur deci stie foarte bine ce sacrificii se fac intr-o cariera de sportiv. Nu a jignit-o absolut deloc pe Ana Maria, omul a spus ca 5 milioane in plus ca si finantare nu ar fi contat intr-o finala olimpica in care valorile au fost asa egale.Chinezoaica a castigat insa putea foarte usor sa castige Ana Maria!Cand se ajunge aici totul tine de concentrare, de managementul oboselii, de noroc.Sunt atat de multe mici chestiuni ce determina rezultatul final mai ales intr-un sport de reactie ca si scrima. A saluta un om care iti ofera mana intinsa e un gest de o minima decenta umana si indiferent ce parere avem sau ce simtim despre cel ce face acest gest, niciodata nu trebuie sa refuzam sa raspundem la salut.E o chestiune ce se invata in primele etape ale educatiei personale.Tine de bun simt, de decenta, de o educatie corecta. Din punctul meu de vedere, inainte sa fim sportivi sau orice altceva suntem oameni iar gestul ei a descalificat-o din punct de vedere uman.Pur si simplu nu se face asa ceva!

Vezi toate comentariile (110)
Comentează