SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  SITUAȚIE

VIDEO Decizie radicală înainte de Jocurile Olimpice din Paris 2024: migranţii şi romii, inclusiv din România, sunt mutaţi din locuinţe ocupate ilegal

Articol de - Publicat sambata, 23 decembrie 2023 13:59 / Actualizat sambata, 23 decembrie 2023 15:26

Camelia Toldea, soţul ei şi cei trei copii se numără printre miile de imigranţi, solicitanţi de azil şi romi prinşi în evacuările din suburbia Seine-Saint-Denis, situată în nordul Parisului, care ilustrează problema persoanelor fără adăpost din oraş înaintea Jocurilor Olimpice de anul viitor din capitala Franţei, notează news.ro.

Camelia Toldea, născută în România, şi-a făcut valizele şi este pregătită pentru o evacuare rapidă dintr-o clădire abandonată în care locuieşte împreună cu alte zeci de romi.

Mai mult de jumătate din structurile construite sau renovate pentru Jocurile de vară care vor începe în iulie se află în Seine-Saint-Denis, inclusiv Satul Olimpic aflat încă în construcţie.

Cel puţin 60 de locuri ocupate ilegal din Seine-Saint-Denis au fost închise în 2023

Cifrele obținute de Reuters sunt bazate pe documente administrative şi judiciare şi pe interviuri cu peste 50 de persoane care se adăposteau ilegal, avocaţi, procurori, asistenţi sociali, activişti şi politicieni locali, în ceea ce avocaţii şi unii oficiali au spus că pare a fi o politică menită să înfrumuseţeze zona pentru evenimentul sportiv.

Închiderile de locuințe ocupate abuziv împing mai multe persoane vulnerabile în situaţii de locuit instabile, după ce guvernul a redus cu 1.000 locurile din hotelurile sociale folosite pentru locuinţe de urgenţă în suburbie, ceea ce reprezintă aproximativ zece la sută.

Jocurile Olimpice adaugă o presiune suplimentară, deoarece sunt mai puţine hoteluri care închiriază camere pentru cazurile sociale
Lea Filoche, viceprimarul Parisului, responsabil cu locuinţele

Românca vinde cărămizi la piaţa de vechituri

O tabără de romi de 700 de persoane din spatele North Paris Arena din Villepinte a fost de asemenea închisă.

„Nu putem merge în altă parte. Copiii merg la şcoală aici, cunoaştem zona”, a declarat Toldea, în vârstă de 31 de ani, care vinde cărămizi la piaţa de vechituri Clignancourt din apropiere.

Reuters a vorbit cu 19 migranţi evacuaţi din patru locuinţe ocupate în apropierea infrastructurilor legate de Jocurile Olimpice sau de proiecte de dezvoltare urbană între aprilie şi august.

Prefectura a repartizat o locuinţă stabilă pentru doi dintre ei, dar ceilalţi au fost lăsaţi de izbelişte şi au continuat să doarmă în condiţii de vagabondaj sau să găsească loc în alte locuri de cazare.

Citește și:

Biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris, între 24 și 690 de euro! » „La fel ca la Londra și Tokyo”, spun organizatorii
FINANCIAR
Biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris, între 24 și 690 de euro! » „La fel ca la Londra și Tokyo”, spun organizatorii
Ce obiective și-au propus federațiile pentru Jocurile Olimpice de la Paris » Care sunt sportivii cotați cu șanse la medalii
PARIS 2024
Ce obiective și-au propus federațiile pentru Jocurile Olimpice de la Paris » Care sunt sportivii cotați cu șanse la medalii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Mandpv
Mandpv  •  24 Decembrie 2023, 08:24

Parisul este o cloaca mizerabila.

Averroes
Averroes  •  23 Decembrie 2023, 17:45

hei hei hai rapid

Vezi toate comentariile (2)
Comentează