SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TENIS

Alexander Zverev, campion olimpic după victoria din finala cu Khachanov

Alexander Zverev este noul campion olimpic la proba de simplu la tenis masculin
Foto:GettyImages
Alexander Zverev este noul campion olimpic la proba de simplu la tenis masculin Foto:GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 august 2021 12:38 / Actualizat duminica, 01 august 2021 13:05

Alxander Zverev (24 de ani) a câștigat aurul olimpic la tenis după victoria din finala cu Karen Khachanov (25 de ani). Germanul s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-1.

În finala de la Jocurile Olimpice, Alexander Zverev s-a impus de o manieră categorică împotriva rusului Khachanov, 6-3, 6-1, într-o partidă care a durat o oră și 20 de minute.

Alexander Zverev a câștigat primul set, cu scorul de 6-3, după ce germanul a reușit să facă break la 2-1 și nu a mai cedat conducerea până la final.

În setul 2, Zverev a făcut recital, distanțându-se repede la 5-0 la game-uri. Acesta s-a impus în cele din urmă cu 6-1 în 37 de minute și a devenit campion olimpic, bifând cea mai importantă performanță a carierei.

Cei doi jucători se mai întâlniseră de patru ori în carieră, scorul fiind egal, 2-2. Khachanov avea avantajul ultimelor două meciuri directe și conducea cu 2-1 la disputele pe hard, suprafață pe care s-a jucat și la Tokyo.

Carreno-Busta a câștigat bronzul

Spaniolul Pablo Carreno-Busta (30 de ani, 11 ATP) a câștigat medalia de bronz la tenis masculin, în proba de simplu, după ce l-a învins pe sârbul Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP), scor 6-4, 6-7(6), 6-3.

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Scandal la Jocurile Olimpice » Era sigur de victorie, dar a fost descalificat! La final a făcut haos în ring

Promisiunea Biancăi Ghelber după calificarea în finală: „Pot mai mult! Cineva acolo Sus e mândru de mine”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
vasileroaita
vasileroaita  •  01 August 2021, 15:13

Rar se vede un meci atât de prost! Doar trimiterea mingii peste fileu, cu speranța că celălalt va trimite afara... Tehnica ZERO, dor bătători de covoare...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close