SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ARUNCAREA DISCULUI

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA Alin Firfirică, primele declarații după eliminarea de la Jocurile Olimpice: „Voi merge acasă cu gândul că am dat tot ce am putut”

Alin Firfirica // FOTO: Imago
Alin Firfirica // FOTO: Imago

Articol de - Publicat vineri, 30 iulie 2021 10:46 / Actualizat vineri, 30 iulie 2021 10:56

Alin Firfirică (25 de ani) s-a clasat pe locul 10 în grupa A a calificărilor, la aruncarea discului, cu 61,90m. 

  • Echipa de jurnaliști GSP din Japonia, formată din Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto), transmite cele mai noi informații de la Jocurile Olimpice

La prima aruncare. Alin Firfirică. obținuse 60,42m, în timp ce a treia fost ratată. Rezultatul a fost insuficient însă pentru un loc între primii 12 aruncători care s-au calificat în finală.

Alin Firfirică: „Voi merge acasă cu gândul că am dat tot ce am putut”

„A fost un concurs foarte tare. Din păcate, nu am reușit să fac tot ce mi-am propus. Consider totuși că am dat ce am putut, mai mult de atât era greu la acest moment. Mi-am dorit, a fost munca mea și a antrenorului meu și nu vreau să-mi bat joc de ea. 

Am intrat foarte montat, dar atât a fost să fie. Sunt concursuri și concursuri. Când m-am calificat la Doha și am venit pe locul 4, toată lumea a fost fericită.  Să vedem cum va fi acum. Nu putem să fim roboți. Voi merge acasă cu gândul că am dat tot ce am putut.

Această performanță, aproape de 61,90 metri, nu e chiar rea. Dar nu a fost suficientă pentru primii 12. Ar fi trebuit să arunc cel puțin 63 de metri. 

Atmosferă a fost tristă pe stadionul Olimpic. M-am simțit ca la antrenament fără oameni în tribună. Eram doar eu și antrenorul. Într-un fel ar fi trebuit să mă ajute, să nu am emoții. Asta a fost să fie”, a declarat Alin Firfirică.

VIDEO Alin Firfirică a ratat calificarea în finală

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice: 

Interviu cu Elisabeta Lipă după prestația canotorilor la Jocurile Olimpice: „Lipă are gura mare, dar nu cere pentru ea! Se bate pentru sportivi”

Ziua când barca s-a spart » Explicațiile unui eșec neașteptat în finala de 8+1 de la Jocurile Olimpice

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
neacaisa
neacaisa  •  31 Iulie 2021, 01:04

Nu vreau sa fiu rau dar cum sa te califici intr-o finala olimpica la disc cu sub 62m? Nu sunt jocurile francofoniei sau balcaniada. A fost chiar un nivel sub asteptari in calificari, cu un singur sportiv care a facut baremul iar 2 dintre favoritii la medalie (petersson si weissheidinger) au prins finala in extremis la ultima incercare din calificari. In 2019, la Doha, s-a tras linia cam cu 1m mai sus si a reusit sa se califice fara probleme, semn ca a fost mult mai bine pregatit atunci.

deusdat
deusdat  •  30 Iulie 2021, 14:09

Românii și atletismul :)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează