SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ATLETISM

Alt caz Caster Semenya la Jocurile Olimpice: necunoscutele care au zdrobit calificările la 200m! Fuseseră interzise pentru nivelul ridicat de testosteron

Christine Mboma, una dintre aceste atlete, a doborât de două ori recordul de juniori U20 în doar 8 ore! foto: Imago
Christine Mboma, una dintre aceste atlete, a doborât de două ori recordul de juniori U20 în doar 8 ore! foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 03 august 2021 11:09 / Actualizat marti, 03 august 2021 12:24

Două alergătoare din Namibia, ambele în vârstă de 18 ani, au luat cu asalt proba de 200 de metri, după ce au fost interzise să participe la 400m. 

Christine Mboma, una dintre aceste atlete, a doborât de două ori recordul de juniori U20 în doar 8 ore! Mboma a întrecut-o și pe Gabby Thomas, americanca devenită în acest an a doua cea mai rapidă sportivă din istoria probei de 200 de metri!

Christine Mboma și Beatrice Masilingi nu au voie în probele peste 400 de metri

Mboma și colega ei Beatrice Masilingi nu au voie să alerge în proba de 400 metri - evenimentul lor preferat - după testele comandate de Federația Internațională de Atletism, care au constatat că au un nivel ridicat de testosteron natural.

Alt caz Caster Semenya la Jocurile Olimpice: necunoscutele care au zdrobit calificările la 200m! Fuseseră interzise pentru nivelul ridicat de testosteron
Christine Mboma, una dintre aceste atlete, a doborât de două ori recordul de juniori U20 în doar 8 ore! foto: Imago

Asta a însemnat că au intrat sub aceleași reglementări care au eliminat-o pe dubla campioană olimpic Caster Semenya din Africa de Sud la 800 de metri. În schimb, cele două au voie să participe la probele pe distanță sub 200 de metri. 

Necunoscute la acest nivel, cele două sportive vor evolua astăzi în finala de 200 de metri. „Nu am niciun comentariu de făcut”, a răspuns Christine Mboma când a fost întrebată despre nivelul ridicat de testosteron din organismul ei. „Mă bucur că am bătut recordurile la juniori”. 

Citește și: 

Momentul în care Larisa Iordache își dă seama că nu poate concura în finala de la bârnă » Imagini dureroase surprinse în sală de fotoreporterul GSP

Negocieri pentru următoarele două ediții ale Jocurilor Olimpice » Postul TV din România e gata să plătească 3 milioane de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
sameoldstuff
sameoldstuff  •  03 August 2021, 17:57

***. :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1055832577830821
Mircea Gabriel Bleoca  •  03 August 2021, 17:00

Care ați văzut-o pe Mboma azi în finala de 200m? A trecut ca trenul în gară. De mai erau 10m câștiga aurul.

979105532141725
Alexandra Eu  •  03 August 2021, 15:48
Postat de cirus11 pe 03 August 2021, 13:28

De ce ar fi asa ceva corect?? Daca s-au nascut asa de ce sa faca tratamente care sa le scada atributele fizice?? I-a cerut cineva lui Usain Bolt sa-si puna niste greutati pt ca era cu un cap peste ceilalti sportivi?? E absurd. Tratamente hormonale care ce efecte secundare au pe termen lung?? Si de ce doar la anumite probe?

Eu ma legam de exprimarea din articol, care da ideea ca au fost suspendate=interzise, nu conditionate. Nu stiu cine si in ce conditii a stabilit regulile, dar au ajuns la concluzia ca testosteronul ajuta doar in probele de semifond, nu in cele scurte, nici cele lungi. Cat despre corectitudine, e o discutie prea ampla. Pt ca nici ele nu-s vinovate ca s-au nascut asa, dar nici adversarele nu trebuie sa plateasca, concurand impotriva cuiva cu un nivel al testosteronului de 4x mai mare decat al lor. Pe de alta parte, Bolt nu avea un avantaj incorect din inaltime, conform regulamentelor. Dar exista astfel de situatii, de ex Dana Druncea nu urca in barca fara sacul cu nisip de cateva kg, pt ca ea nu are greutata regulamentara.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează