SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  MUTARE

Ana Maria Popescu, angajată la COSR » Îl va consilia pe Mihai Covaliu

Ana Maria Popescu // foto: Facebook @ Comitetul Olimpic si Sportiv Roman
Ana Maria Popescu // foto: Facebook @ Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Articol de GSP - Publicat marti, 08 martie 2022 11:13 / Actualizat marti, 08 martie 2022 11:30

Fosta spadasină Ana Maria Popescu (37 de ani), retrasă din activitate în decembrie 2021, va lucra în cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, urmând a fi consilier al președintelui Mihai Covaliu (44).

De 5 ori cea mai bună spadasină a lumii, Ana Maria Popescu se alătură Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Anunțul a fost făcut de COSR chiar pe 8 martie, cu ocazia zilei internaționale a femeii.

8 martie în exil » Vicecampioana Ucrainei la motociclism a fugit din Kievul asediat și s-a refugiat în București: „Îmi caut job în România”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
8 martie în exil » Vicecampioana Ucrainei la motociclism a fugit din Kievul asediat și s-a refugiat în București: „Îmi caut job în România”

Ana Maria Popescu, noul consilier al președintelui COSR

De 8 martie Comitetul Olimpic și Sportiv Român a făcut un transfer de marcă! 

Ana-Maria Brânză a intrat oficial în echipa noastră. Împreună ne unim eforturile și sprijinim fiecare membru al Team Romania, pentru că noi încurajăm excelența și punem spiritul de echipă în slujba celor care fac performanță. 

Team Romania este Echipa pentru care Ana a luptat cu toată ființa ei la cinci ediții de Jocuri, de la prima participare olimpică Atena 2004 și până la Tokyo 2020. Știm că împreună puterea noastră crește, ne unesc aceleași valori, avem aceleași ambiții și credem în aceleași principii. 

Bine ai venit, Ana! Știm că îți plac provocările, adori competiția, lumea olimpică o cunoști de mult. Suntem siguri că din noua poziție de consilier al președintelui Mihai Covaliu vei fi și mai aproape de sportivi și antrenori, de cei care conduc mișcarea olimpică, de partenerii noștri. 

Team Romania e mândră de campionii săi!

- Facebook @ Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Ana Maria Popescu, de 5 ori cea mai bună spadasină a lumii

Pe parcursul carierei, Ana Maria Popescu a cucerit o sumedenie de medalii, atât în probele individuale, cât și în cele de echipă, inclusiv 3 la Jocurile Olimpice (aur pe echipe la Rio de Janeiro în 2016, argint la Beijing 2008 și Tokyo 2020, ambele individual). Are, pe deasupra, 8 medalii la Campionatele Mondiale, inclusiv două de aur, alături de echipă (Paris 2010, Catania 2011).

Ea s-a retras din activitate cu 5 trofee de „cea mai bună spadasină” a lumii, ultimul cucerit chiar în finalul lui 2021.

22 de medaliia adunat Ana Maria Popescu în carieră la competițiile majore - Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale și Europene

Mai multe știri din sporturi: 

ATP a anunțat decizia în cazul lui Alexander Zverev, după ce neamțul și-a rupt de nervi racheta în scaunul arbitrului

O campioană olimpică a fost ajutată de COSR să-și scape sora din Ucraina: „Ați făcut imposibilul pentru mine”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
doublem
doublem  •  08 Martie 2022, 19:06

A apărut o știre pe teletext TVR - o medalie luată de echipa de sabie feminin la europenele de cadeți . Felicitări echipei dar dacă vezi că fetele sunt 4 iar antrenorii sunt 5 (!) nu te gândești la risipă ? Mai mănâncă și ei o pâine puteți spune , au fost mari sportivi . Anul trecut ne plângeam că federația de scrimă are fonduri prea mici . De acord ar merita mai mult dar unde se duc banii ? În loc să ai mai mulți sportivi , să creezi concurență la lot (măcar 3 pe un loc) ai 5 antrenori la o echipă . Cantitatea aduce calitate . Măriți loturile de eprubetă cu care se face sport în România. Mai mulți sportivi !

prima_la_stanga
prima_la_stanga  •  08 Martie 2022, 17:23

Moda asta cu fosti sportivi care se retrag si ajung direct ministri/presedinti de federatii/manageri/consilieri reprezinta o parte importanta a cancerului care mananca tot sportul romanesc. Ok, doamna Popescu a fost o spadasina admirabila, mai ales pentru seceta noastra de rezultate, dar ce o recomanda pentru postul de consilier al presedintelui COSR? Ce studii are? Ce experienta in domeniu? Ce stie dumneaei despre problemele din alte sporturi? Aceleasi intrebari sunt valabile si pentru domnul Covaliu, de altfel. Eu inteleg ca oamenii trebuie sa castige o paine in continuare, dar pe unul nu l-am auzit sa isi recunoasca lipsa de competenta si sa refuze o asemenea functie. Mari sportivi, mici mentalitati, infime coloane vertebrale.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  08 Martie 2022, 14:48

...cel mai bun consilier...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează