SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  LUPTE

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA 3 minute amintire de la Tokyo » Andreea Ana a rezistat mai puțin de o repriză pe saltea la Jocurile Olimpice

Lupătoarea Andreea Ana (53 kg) a rezistat mai puțin de o repriză pe saltea la Jocurile Olimpice // FOTO: AFP
Lupătoarea Andreea Ana (53 kg) a rezistat mai puțin de o repriză pe saltea la Jocurile Olimpice // FOTO: AFP

Articol de - Publicat joi, 05 august 2021 07:52 / Actualizat joi, 05 august 2021 09:32

Lupătoarea Andreea Ana (53 kg) a rezistat mai puțin de o repriză pe saltea la Jocurile Olimpice. A fost învinsă prin inferioritate de belarusa Vanesa Kaladzinskaya, fostă dublă campioană mondială.

  • Echipa de jurnaliști GSP din Japonia, formată din Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto), transmite știri de ultimă oră

La 20 de ani, Andreea Ana a fost copleșită de emoții atunci când a intrat pe salteaua de concurs la Makuhari Messe, din Tokyo. 

Puștoaica blondă a întâlnit-o în primul tur la categoria 57 de kilograme pe bielorusa Vanesa Kaladzinskaya (28 de ani). Un nume greu în luptele mondiale, dublă campioană a lumii (2012 și 2017), prima dată la 48 kg, a doua oară la 53 kg. 

Kaladzinskaya este și dublă campioană europeană, în 2017 și 2020!

VIDEO Lupta Andreei Ana cu Vanesa Kaladzinskay

Andreea Ana nu a avut nicio șansă. Intimidată de valoarea adversarei, s-a lăsat dominată și punctele s-au strâns rapid în dreptul belarusei. 

Nici nu se terminase prima repriză, când arbitrul de saltea a oprit meciul. Se strânseseră deja 10 puncte în dreptul adversarei.

„A fost un meci greu, încărcat cu foarte multe emoții. Din păcate am pierdut. Nu mai luptasem cu ea, m-a surprins cu niște atacuri. E clar mai puternică decât mine! Experiența ei s-a cunoscut", spune Andreea. 

Antrenorul Nikolay Stoyanov o așteaptă. 

„Participarea la Jocurile Olimpice rămâne cea mai frumoasă experiență pe care am putut să o am ca sportiv. Am multe de învățat, nu doar din aceste trei minute petrecute pe saltea. Am văzut alte meciuri la un nivel foarte înalt, am văzut ce înseamnă o ediție de Jocuri Olimpice", adaugă Ana.

„Calificarea a fost o mare realizare!"

Știe ce are de făcut pe viitor. La 20 de ani, în lupte, nu prea poți face performanță. 

„E nevoie de multă muncă, sunt convinsă de asta. Mi-am dorit să lupt, să dau tot ce am mai bun. Obiectivul a fost să intru pe saltea și atunci când ies, să fiu mulțumită și împăcată cu gândul că am dat totul. A fost de departe cel mai tare concurs la care am participat", a subliniat Andreea.

„Calificarea în sine la Jocurile Olimpice cred că a fost o realizare. Sunt primii 16 cei mai buni luptători din toată lumea aici. Plus că au rămas mulți și acasă. Nu e puțin lucru", încheie tânăra de 20 de ani.

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice:

Caz incredibil: a calificat doi sportivi în finale la Tokyo, dar n-a avut loc în delegația României: „Mi s-a făcut o mare nedreptate! Am fost tăiată de pe listă!”

Usain Bolt îl contestă pe noul campion olimpic la 100m: „E absurd ce-a făcut Jacobs la Tokyo!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
apetulburi
apetulburi  •  05 August 2021, 09:58

Capul sus Andreea, felicitari oricum pentru calificarea la JO, ai doar 20 de anisori, abia de acum incolo vei incepe sa urci si sa simti satisfactiile muncii tale, nu te lasa dusa de val, munceste in continuare chiar mai mult, experienta de a participa la JO este unica, ea iti va da puterea si increderea ca poti fi acolo sus pe podium peste 3,7 sau chiar 11 ani. Esti cea mai buna sportiva din noul val si asta conteaza, viata lunga si putere de munca !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează