SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  SLALOM URIAȘ

VIDEO Primul jamaican din istoria probei de slalom uriaș de la JO are o poveste de film » În 2015 era DJ!

Benjamin Alexander / FOTO: Imago-Images
Benjamin Alexander / FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 februarie 2022 17:37 / Actualizat duminica, 13 februarie 2022 18:28

Benjamin Alexander (38 de ani), primul jamaican din istoria probei de slalom uriaș de la Jocurile Olimpice de iarnă, a terminat astăzi la 35 de secunde în spatele primului clasat. 

Benjamin Alexander a devenit al 15-lea sportiv jamaican prezent la Jocurile Olimpice de iarnă, primul în proba de slalom uriaș. Astăzi, Alexander a încheiat pe ultima poziție, la 16 secunde de următorul competitor clasat, indianul Arif Khan. Sportivul din Jamaica nu a riscat nimic, a preferat să fie sigur că va trece linia de sosire.

VIDEO Cum s-a descurcat Benjamin Alexander, primul jamaican din proba de slalom uriaș

Povestea lui Alexander este una aparte. S-a apucat de schi în anul 2015, în timp ce lucra ca DJ, la o petrecere organizată în Canada. Și-a pus clăparii, iar din acel moment a hotărât: visul lui era să participe la Jocurile Olimpice. Au urmat ani intenși de pregătire, cu mai mulți antrenori de renume. 

Gordon Gray, un sportiv american, declara după primele lecții: „Tehnica lui e îngrozitoare, nu am mai văzut așa ceva”.

30 de grade Celsiuserau în Jamaica, în momentul în care Benjamin Alexander concura la Beijing

Drumul jamaicanilor, deschis de echipajul de bob

Jamaica este o insulă în Marea Caraibelor. Pe plan sportiv, statul cu 2,8 milioane de locuitori este recunoscut datorită calităților deosebite ale atleților, cel mai renumit fiind Usain Bolt, cel mai rapid om din istorie.

Drumul jamaicanilor la Jocurile Olimpice de iarnă a fost deschis în anul 1988, de echipajul masculin de bob. Performanța lor a fost transpusă și într-un film, „Cool Runnings”.

Citește și alte știri de la Jocurile Olimpice: 

GALERIE FOTO „Sincer, ce căutăm noi aici?” » Pârtie de schi în combinatul siderurgic: imaginile de la Beijing care au făcut înconjurul internetului

VIDEO Un sportiv din Ucraina, mesaj de impact la Jocurile Olimpice: „Nu războiului”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
394966434424757
Mihai Dinu  •  13 Februarie 2022, 19:36

Felicitari, pentru articol (sper ca nu pentru ´insolit´) dar pentru Stefanescu, cu locul 32 ( bun, spre f. bun ptr. schiul alpin romanesc actual) nimic,nimic?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează