SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  BOX

Dan Negru dezvăluie mesajul primit de la fratele pugilistei Claudia Nechita: „Asta spune multe despre statul român”

Claudia Nechita // FOTO: Raed Krishan +26   FOTO
Claudia Nechita // FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 27 iulie 2021 11:28 / Actualizat marti, 27 iulie 2021 12:41

Claudia Nechita (27 de ani) s-a calificat în sferturile de finală ale categoriei 57 kilograme, după ce a depășit-o net pe Ramla Ali, portdrapelul Somaliei la Tokyo. Românca va boxa miercuri, de la 11:15, cu japoneza Sena Irie pentru un loc în semifinale și o medalie.

Nechita a impresionat în ring la primul meci, având o prestație incredibilă și câștigând lupta categoric. 

Dan Negru a postat pe contul său de facebook un mesaj primit de la fratele pugilistei, în care acesta explică ce ar însemna o medalie pentru româncă.

„Mi-a scris fratele Claudiei Nechita, care mâine luptă pentru o medalie! Medalia i-ar aduce o pensie viageră care ar scoate-o din sărăcie.  Crescută doar de bunica ei, Claudia a cunoscut sărăcia de mică și ca să nu ajungă pe drumuri antrenorul ei a luat-o acasă, în familie, unde a crescut-o alături de copiii lui”, a scris Dan Negru, care ulterior a publicat și o fotografie cu mesajul trimis de fratele Claudiei.

„Sora mea a devenit prima femeie din istoria boxului feminin care a câștigat un meci la Jocurile Olimpice. La un moment dat a vrut să se lase pentru că nu a avut sprijin financiar. Antrenorii ei au luat-o la ei acasă. Asta spune multe despre statul român, care în loc să susțină tinerii sportivi, nu le oferă niciun sprijin”, a scris acesta.

+22 FOTO

Sunt mândră de ceea ce am realizat până acum și sunt convinsă că vor urma lucruri și mai frumoase. Dar, pentru mine, înainte de rezultate, e mai important să devii un om de caracter, să progresezi, să fii mai bun de la zi la zi 
– Claudia Nechita, pentru Gazeta Sporturilor

„La fotbal pentru o cameră și o farfurie de mâncare"

Gazeta Sporturilor a publicat luni un amplu material cu Claudia Nechita și un interviu cu ea și cu antrenorul ei, în care acesta  vorbește despre dificultățile din cariera româncei.

Prin 2013, când boxul intrase în vârtejul finanțărilor tăiate și măcinat de lupte interne, Claudia se lăsase de pugilat. Se apucase de fotbal, la Suceava, împreună cu Lăcrămioara Perijoc, ex-campioană europeană 2019.

„Se duseseră acolo pentru o cameră și o farfurie de mâncare. Dar le-am atras înapoi spre ring pentru Europenele din 2014 de la București. După aceea, pur și simplu le-am adoptat, le-am luat la mine acasă, eu și Miki (n.r. Mihaela Lăcătuș, prima sportivă din România participantă la Olimpiadă la box feminin, 2012, Londra) avem doi copii, iar ele au intrat în familia noastră. Am făcut și vacanțe împreună, au terminat și școala de șoferi, sunt ambele studente la Sport, astfel că și-au asigurat și ziua de mâine", mărturisește antrenorul Adrian Lăcătuș.

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice: 

Camelia Potec a vorbit pentru GSP, imediat după finalele lui Popovici și Glință: „David, extraordinar! Robert, sub așteptări”

„Mâncam de pe jos, aduceam gândaci prin casă" » 5 lucruri inedite despre puștiul-fenomen David Popovici: de ce i se spune „Micul Google”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  28 Iulie 2021, 15:25
Postat de charlie pe 27 Iulie 2021, 13:30

Am aflat de curand ca unul dintre cei mai vocali de pe forumul gsp este de fpat beizadeaua unor fosti nomenclaturisti. Cu averi facute de tati si mami ( fost procuror si fosta judecatoare ) cu statul. Parinti care i-au dat in brate afacere, casa si masini si l-au scutit nu doar de armata ci si de tot ce e rau in viata. Omul asta da lectii de morala si ne tine predici despre corectitudine. Un parazit care a trait toata viata pe carca parintilor in timp ce fata asta a muncit de i-au sarit ochii. Ei bine, tot neamul asta prost o sa fie la conducere, impreuna cu parintii sai si progeniturile altora ca ei si o sa decida cati bani o sa primeasca fata asta dupa performantele ei. Asta e legatura! Sa plece la profesionism. Nu in Romania!!! Aici la putere sunt parazitii!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dakesis
dakesis  •  28 Iulie 2021, 10:37
Postat de sakamoto pe 27 Iulie 2021, 17:52

Atit de mult-sese oltenesc-incit renunt sa mai citesc articolul! Nu va place deloc limba romana? Sisiitilor!

Cat de *** sa fii ca sa crezi ca mai mult ca perfectul este 'oltenesc'???? In primul rand ca ala e pergectul simplu. In al doilea rand nu ar trebui sa fie doar 'oltenesc', pentru ca este un timp gramatical la fel ca toate celelalte, corect gramatical, deci ar trebui folosot de toata lumea. Sakamoto, nu ai luat *** baietas...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  27 Iulie 2021, 22:45
Postat de sakamoto pe 27 Iulie 2021, 17:52

Atit de mult-sese oltenesc-incit renunt sa mai citesc articolul! Nu va place deloc limba romana? Sisiitilor!

Dacă te referi la "sese" din "duseseră", atunci ai dat-o rău cu ***-n fasole, n-are nici o tresbă cu olteneasca. E mai mult ca perfectul.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează