SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ÎNOT

CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS David Popovici, calificare cu cel mai bun timp în semifinalele de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice!

Articol de , - Publicat duminica, 28 iulie 2024 21:25 / Actualizat duminica, 28 iulie 2024 21:30

David Popovici (19 ani) s-a calificat lejer în semifinalele probei de 200 metri liber la Jocurile Olimpice, cu un timp de 1:45,65 de sutimi! Semifinala sa este diseară la ora 21:53!

UPDATE 21:00 / David Popovici, încălzire sub ochii lui Michael Phelps

David Popovici s-a antrenat înainte de semifinalele probei de 200 metri liber. În timp ce românul își făcea turele, în sală a apărut Michael Phelps, care a oferit un interviu, el aflându-se la Paris în postura de comentator.

+31 FOTO

După ce David Popovici și Michael Phelps au părăsit arena și luminile s-au stins, francezii au cântat imnul național și i-au strigat prenumele lui Leon Marchand. Din 2012, Franța nu a mai cucerit o medalie de aur la înot la Jocurile Olimpice.

David Popovici, calificare cu cel mai bun timp în semifinalele de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice!
La Defense Arena din Paris

David Popovici, primul timp în serii la 200 de metri liber

În seria a patra a probei sale favorite, David Popovici a avut al treilea timp de reacție și a întors primul, în timpul recordului mondial!

În continuare, el s-a menținut și la 100 de metri, cu sud-coreeanul Hwang pe urme. A mărit ușor distanța în al treilea bazin, după care a închis cu cel mai bun timp din serii la 200 de metri liber.

  • DATE-CHEIE: Recordul olimpic al probei de 200 de metri liber este deținut de americanul Michael Phelps, cu 1:42,97, obținut la Beijing, în 2008. Recordul mondial este deținut de germanul Paul Biedermann, în 2009, cu un timp de 1:42,00.
  • David Popovici este considerat mare favorit al probei. Românul pornește în această probă având cel mai bun timp al sezonului, 1:43,13, realizat la Campionatele Europene de la Belgrad în luna iunie.

Semifinala 1 - în funcție de culoar - ora 21:46

  1. Denis Loktev (Israel)
  2. Lukas Maertens (Germania)
  3. Matthew Richards (Marea Britanie)
  4. Danas Rapsys (Lituania)
  5. Sunwoo Hwang (Coreea de Sud)
  6. Luke Hobson (SUA)
  7. Woomin Kim (Coreea de Sud)
  8. Filippo Megli (Italia

Semifinala 2 - în funcție de culoar - ora 21:53

  1. Rafael Miroslaw (Germania)
  2. Thomas Neill (Australia)
  3. Maximilian Giuliani (Australia)
  4. David Popovici (România)
  5. Lucas Henveaux (Belgia)
  6. Karsuhiro Matsumoto (Japonia)
  7. Duncan Scott (Marea Britanie)
  8. Alessandro Ragaini (Italia)
David Popovici, serii la 200m liber la Jocurile Olimpice/ foto Raed Krishan (GSP)
David Popovici, serii la 200m liber la Jocurile Olimpice/ foto Raed Krishan (GSP)
David Popovici, serii la 200m liber la Jocurile Olimpice/ foto Raed Krishan (GSP)
David Popovici, serii la 200m liber la Jocurile Olimpice/ foto Raed Krishan (GSP)
David Popovici, serii la 200m liber la Jocurile Olimpice/ foto Raed Krishan (GSP)
+12 FOTO

David Popovici, cel mai bun timp din serii la 200 de metri liber

Prima serie: Velimir Stjepanovic s-a impus cu 1:47,56.
A doua serie: Maximilian Giuliani câștigă seria cu 1:46, 15
A treia serie: Danas Raspsys coboară și el timpul seriilor, la 1:45, 91
A patra serie: David Popovici a fost în control și s-a calificat fără emoții, cu cel mai bun timp, în semifinalele de diseară.

În arenă e mare gălăgie, deoarece după proba lui David e cea de 400 de metri mixt, unde evoluează Leon Marchand, omul de care se leagă speranțele Franței.

  • Cine transmite la TV: Jocurile Olimpice de la Paris sunt transmise în România de TVR și de Eurosport, dar și pe platforma Max.

David Popovici evoluează în cea de-a patra serie

David Popovici a ajuns pe 21 iulie la Paris, iar pe 23 a intrat pentru prima oară în bazinul din La Defense Arena, împărțindu-și ziua între antrenamente și hotelul de lângă bază.

Înotătorul român și echipa sa au alternat antrenamentele între cele două bazine care se află în cea mai mare sală din Europa, care cu ocazia Jocurilor Olimpice a fost compartimentată în două.

Într-o parte este sala de concurs cu 17.000 de locuri și în cea de-a doua este sala de încălzire în care se află o piscină și o zonă de vestiare.

La o săptămână de la debarcarea în capitala Franței, David Popovici va intra în concurs. El va înota în seriile probei de 200 metri liber. Românul pornește în această probă având cel mai bun timp al sezonului, 1:43,13, realizat la Campionatele Europene de la Belgrad în luna iunie.

El a fost repartizat în ultima serie, care are ca oră de start ora 12:10, pe culoarul al patrulea.

David Popovici la antrenamente în La Defense Arena FOTO Raed Krishan
Înotătorii australieni și ritualul lor din La Defense Arena FOTO Raed Krishan
Înotătorii australieni și ritaulul lor din La Defense Arena FOTO Raed Krishan
Înotătorii australieni și ritualul lor din La Defense Arena FOTO Raed Krishan
David Popovici la antrenamente în La Defense Arena FOTO Raed Krishan
+13 FOTO

Cu cine va înota în serie David Popovici. Semifinalele sunt de la orele 21:46 și 21:53!

El va înota alături de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, campionul mondial en titre al probei, și de americanul Luke Hobson. În seria lui David Popovici va înota și chinezul Pan Zhanle.

Ceilalți înotători cu pretenții de finală au fost repartizați astfel: Matthew Richards, campionul mondial din 2023 și cel care are al treilea timp al anului, Felix Auboeck (Austria) și Antonio Djakovic (Elveția) în seria a doua, Danas Rapsys (Lituania), Lukas Martens (Germania), al doilea timp al anului, Duncan Scott (Marea Britanie), vicecampionul olimpic de la Tokyo și cel care are al patrulea timp al anului, în cea de-a treia.

Semifinalele sunt programate în sesiunea de seară, de la orele 21:46 și 21:53, în timp ce finala este programată luni, de la ora 21:40.

David a fost indicat în toate analizele drept principalul favorit al acestei probei, el fiind singurul înotător dintre cei activi care a coborât sub 1:43,00 în carieră.

David Popovici, calificare cu cel mai bun timp în semifinalele de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice!
David Popovici, primul antrenament în Paris La Défense Arena Foto: Raed Krishan (Paris)

Va afecta adâncimea piscinei timpii?

Pe site-urile specializate pe înot s-a discutat începând de vineri despre faptul că bazinul instalat în La Defense Arena nu are adâncimea recomandată, aceasta fiind de 2,15 m, cu 80 de centimetri mai puțin decât cel de la Tokyo.

„Din punct de vedere științific, cu cât adâncimea apei este mai mare, cu atât piscina este mai rapidă - piscinele puțin adânci creează mai multe turbulențe din cauza valurilor care se reflectă pe fundul piscinei. Prin urmare, este posibil ca adâncimea să afecteze viteza înotătorilor”, scrie swimswam.

Duminică intră în bazin și Rebecca Diaconescu, ea urmând să evolueze de la ora 13:12, în seria a patra, pe primul culoar.

1:42,96este recordul olimpic în proba de 200 m liber, stabilit în 2008, la Beijing, de Michael Phelps într-un costum de poliuretan

1:42,97este cel mai bun timp înregistrat de David Popovici în proba de 200 m liber, realizat în 2022, la CE de la Roma

1:42,00este recordul mondial în proba de 200 m liber, realizat de Paul Biedermann la Campionatele Mondiale de la Roma în 2009, tot în costum de poliuretan

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (16)
Copenhaga1970
Copenhaga1970  •  28 Iulie 2024, 20:43

gsp pune pe masă o dare de seamă succintă și insipidă. Ziariștii fac presă. https://golazo.ro/david-popovici-mel-stewart-analiza-jocurile-olimpice-105645?utm_source=hotnews&utm_medium=referral&utm_campaign=cross-art

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

MaxiP
MaxiP  •  28 Iulie 2024, 18:23
Postat de Florin9999999 pe 28 Iulie 2024, 12:04

Cine urmareste constant acest sport si se considera in masura sa imi explice si mie de ce nu concureaza la mai multe probe, asa cum o faceau in trecut phelps si dressel, sau la fete mckeon si ledecky?!?! Oricum, multa bafta, david!

Nu stiu daca sunt cel mai in masura sa explic, dar se axeaza pe probele pe care le domina, parerea mea. Din ce am vazut la el, ar mai putea participa la 400 metri liber, probabil ar fi fost capabil sa se bata pentru o finala, nu e rau deloc nici pe acea distanta, dar pur si simplu cred ca prefera sa se axeze pe 2 probe la care sa atace titlul, decat sa depuna efort si energie pentru mai multe probe care ii pot afecta probele in care poate face performanta maxima. Sunt inotatori care fac multe probe, sunt inotatori care fac si doar 1-2, fiecare decide cum se simte mai bine. Sigur ca depindea si de complexitatea fiecarui inotator, ca simpli spectatori nu cred ca stim cum inoata David alte stiluri. Dar si exemplele date de tine sunt complet diferite, Phelps inota multe stiluri (dar sprinturi, il ajuta fizicul dupa parera mea), in timp ce Ledecky inoata doar liber, chiar daca pe mai multe distante. Ledecky face ce facea si Potec, de la 200 la 1500, dar cumva toti isi aleg probe care au ceva comun intre ele. David poate inota de la 50 la 400 liber. Insa 50 nu il ajuta prea mult, nu e sprinter pe distanta foarte mica, la 400 poate, dar nu ce poate la 100 si 200 si atunci prefera sa dea totul in aceste probe. Asta e parerea mea.

grro
grro  •  28 Iulie 2024, 17:47
Postat de Florin9999999 pe 28 Iulie 2024, 12:04

Cine urmareste constant acest sport si se considera in masura sa imi explice si mie de ce nu concureaza la mai multe probe, asa cum o faceau in trecut phelps si dressel, sau la fete mckeon si ledecky?!?! Oricum, multa bafta, david!

Conceptul federației Române de natație este diferit de conceptele altor federații. În alte țări se pune accent pe toate probele și deja la juniori sportivii trebuie să înoate probele de mixt să se califice la campionate naționale. În general am impresia că probele mai tehnice (fluture, bras) nu prea sunt incluse în antrenamente. Dar să fim bucuroși că e așa. Dacă se punea accent și pe alte probe, cine știe dacă David era acolo unde e acuma.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează