SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  INEDIT

VIDEO & FOTO Insider în fabrica din Italia unde se construiesc bazinele pentru Jocurile Olimpice de la Paris » Aici va concura David Popovici

David Popovici pregătindu-se de cursă FOTO Raed Krishan +23   FOTO
David Popovici pregătindu-se de cursă FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 21 martie 2024 18:14 / Actualizat joi, 21 martie 2024 19:33

Doar câteva luni ne despart de Jocurile Olimpice din această vară de la Paris. Iar organizatorii și constructorii sunt în plin proces de a termina toate lucrările la timp. De exemplu, un producător italian construiește cele 24 de piscine pentru competițiile din Franța.

Multe din ele urmează să fie reinstalate sau reutilizate la terminarea Jocurilor Olimpice de la Paris. Inclusiv David Popovici va concura în aceste piscine pentru a obține medalia cea mai de preț: aurul olimpic.

+19 FOTO

Câteva dintre bazine au fost deja montate, fiind produse la o fabrică din nordul Italiei. Restul urmează să fie transportate în Franța, urmând să fie îmbinate la fața locului.

Innocenzo Pochini, director tehnic al companiei spune: „Vorbim despre o tehnologie modulară compusă din panouri din oțel inoxidabil care pot fi configurate creând diferite design-uri și soluții. Acest lucru ne-a permis la Paris să propunem o soluție pentru piscinele temporare care vor găzdui Jocurile Olimpice, după care materialele vor fi reinstalate în structuri permanente. În diferite forme și dimensiuni”.

David Popovici va înota la Paris în bazinele produse în Italia

De exemplu, pentru întrecerile ce vor avea loc la „París La Défense Arena”, compania va instala două bazine temporare! Una pentru competiții, iar încă unul pentru antrenamente și încălzirea înaintea concursului.

+19 FOTO

„După competiții, bazinele de la «La Défense Arena» vor fi demontate și reinstalate definitiv, așa cum facem în mod normal, într-o locație finală din Franța. Una va fi reinstalată exact așa cum este, iar cealaltă va fi împărțit în bazine mai mici”, a mai declarat directorul companiei producătoare.

Este cea de-a șasea ediție a Jocurilor Olimpice pentru fabrica din Italia să ofere piscine pentru înot, polo, dar și pentru restul disciplinelor din concurs.

Producătorii au dezvăluit că unul dintre bazinele folosite la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde au fost stabilite șase recorduri mondiale la înot, au fost reutilizate la alte Campionate Mondiale, apoi au fost instalat la o școală locală.

Citește și:

Pace în Ucraina pe durata Jocurilor Olimpice? Putin a răspuns la cererea lui Macron: „Am dubii cu privire la intențiile lor”
Jocurile Olimpice
Pace în Ucraina pe durata Jocurilor Olimpice? Putin a răspuns la cererea lui Macron: „Am dubii cu privire la intențiile lor”
Întâlnire-șoc la Jocurile Olimpice » Dream Team-ul american dă peste Serbia lui Jokic! Cum arată grupele
Jocurile Olimpice
Întâlnire-șoc la Jocurile Olimpice » Dream Team-ul american dă peste Serbia lui Jokic! Cum arată grupele

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează