SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  FOTBAL

Gică Hagi, în topul olimpic! Doar două cluburi peste Farul

Gică Hagi, antrenor-finanțator la Farul
Gică Hagi, antrenor-finanțator la Farul

Articol de - Publicat joi, 22 iulie 2021 12:25 / Actualizat joi, 22 iulie 2021 12:39

Farul a dat cinci jucători pentru Olimpiadă. Clubul constănțean e astfel în topul formațiilor reprezentate la JO, fiind depășit doar de Olimpia (Honduras, 7) și Al Ahly (Egipt, 6). Fără Aioani, Ghiță, Boboc, Ciobanu și Ganea, România U23 ar fi arătat ridicol la Tokyo.

Închipuiți-vă că Hagi ar fi refuzat să dea drumul jucătorilor de la Farul pentru Olimpiadă, urmând exemplul multor cluburi din țară sau de peste hotare, care au blocat fotbaliștii! Ar fi rezultat realmente un lot comic și complet depășit de nivelul competiției.

Gică Hagi, în topul Jocurilor Olimpice! Performanța deosebită realizată de Farul

„Regele” are cinci oameni trimiși în Japonia: Aioani, Ghiță, Boboc, Ciobanu și Ganea. Cel puțin patru dintre ei vor fi titulari incontestabili la JO, formând coloana vertebrală a formației lui Rădoi. 

Cu expunere importantă la partidele de la Kashima sau Sapporo, fiecare are șansa de a impresiona și a prinde poate un contract generos după Olimpiadă. Mai ales că, excluzându-l pe Aioani, care abia a sosit la Farul de la Chindia, ceilalți chiar sunt jucători pe care Hagi ar putea să-i vândă în această toamnă.

Honduras - România 0-1 » Tremurăm cu Honduras, dar câștigăm cu ajutorul unui gol norocos
HONDURAS - ROMÂNIA
Honduras - România 0-1 » Tremurăm cu Honduras, dar câștigăm cu ajutorul unui gol norocos

Marile cluburi au dat doar firimituri la Jocurile Olimpice

Dar Gică mai punctează la un capitol. Farul se numără în topul grupărilor reprezentate la JO. Cu 5 nume pe listă, trupa de pe litoral e depășită doar de cele mai importante cluburi din Honduras și Egipt, campioane la zi în țările lor: Olimpia și Al Ahly. Primii dau șapte jucători, ceilalți numai 6. Urmează apoi Farul, la egalitate cu Al Nassr (Arabia Saudită) și Ulsan Hyundai (Coreea de Sud).

Toate provin din campionate care strâng „crema” jucătorilor locali, dar ligi cu mai mică valoare sau vizibilitate. Iar Olimpiada, în special pentru Olimpia, reprezintă ocazia perfectă de a-și pune pe tarabă jucătorii la vânzare, în speranța de a obține prețuri decente.

În schimb, marile cluburi și-au ținut acasă starurile și au mai scăpat printre degete la JO doar jucători secundari, neimportanți în strategia imediată pentru începutul de sezon. E, bunăoară, cazul francezilor Kalulu (Milan) și Pembele (PSG), brazilianului Reinier (Dortmund) sau ivorianului Amad Diallo (Man. United).

Cluburile cu cei mai mulți jucători la Jocurile Olimpice

Olimpia (Honduras)7
Al Ahly (Egipt)6
Farul (România)5
Al Nassr (Arabia Saudită)5
Ulsan Hyundai (Coreea de Sud)5

Cotele de piață ale jucătorilor Farului

Andrei Ciobanu 1,5*
Radu Boboc1,35 
Virgil Ghiță1,3
Mihai Aioani0,65
George Ganea0,45
sumele sunt exprimate în milioane euro

Rădoi nu e singurul de la echipa mare

România merge pe mâna lui Mirel Rădoi la Olimpiadă pentru că fostul internațional e cel care a calificat echipa în 2019. Ajuns între timp selecționer la prima reprezentativă, el nu e singurul caz de la JO în care naționala U23 pentru Tokyo e condusă chiar de antrenorul echipei mari. La fel se întâmplă cu Japonia (Hajime Moriyasu), Noua Zeelandă (Danny Hay) și Australia (Graham Arnold).

Citește mai multe știri despre Jocurile Olimpice: 

Dezvăluire incredibilă despre meciul România - Ungaria de la Jocurile Olimpice: „Arbitrul ne-a spus: «Voi jucați, că vă dau 11 metri!»”

Megan Rapinoe a răbufnit, după surpriza de la Tokyo: „Am primit un mare șut în fund. Am făcut numai prostii”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
farist
farist  •  23 Iulie 2021, 16:35

Se zvonește că vrea să-l vândă pe Ciobanu. Dacă e adevărat, încă un an de play-out!

sibelius
sibelius  •  22 Iulie 2021, 17:40
Postat de Costin Tudor pe 22 Iulie 2021, 14:50

Felicitări celorlalte cluburi care nu au lăsat jucătorii la Olimpiada . Adevărați "români" , bravos națiune halal sa îți fie

Toate cluburile care joaca in preliminariile cupelor europene si-au pastrat jucatorii. Si e absolut normal sa o faca.

917112341694813
Costin Tudor  •  22 Iulie 2021, 14:50

Felicitări celorlalte cluburi care nu au lăsat jucătorii la Olimpiada . Adevărați "români" , bravos națiune halal sa îți fie

Vezi toate comentariile (5)
Comentează