SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  CALIFICARE

Încă un bilet pentru Paris » 6 sportivi români au bifat calificarea la Jocurile Olimpice din 2024

Alina Rotaru în timpul concursului din Germania Foto Facebook Steaua
Alina Rotaru în timpul concursului din Germania Foto Facebook Steaua

Articol de - Publicat miercuri, 02 august 2023 17:30 / Actualizat miercuri, 02 august 2023 17:44

Atleta Alina Rotaru-Kottmann a realizat baremul olimpic la săritura în lungime, după ce a câștigat concursul Inneringer Weitsprung din Germania cu un nou vârf personal, 6,96 metri

Sportiva în vârstă de 30 de ani, antrenată de Mihai Corucle, a obţinut biletul pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, după ce a realizat baremul în proba de săritură în lungime, duminică seara, în Germania, la concursul Inneringer Weitsprung Meeting, a anunțat clubul CSA Steaua pe pagina sa de Facebook .

Inneringer Weitsprung Meeting este o competiție dedicată probei de săritura în lungime, anul aceasta aflându-se la cea de-a 4-a ediție. La start s-au regăsit cei mai buni atleți din Germania și Macedonia.

Alina Rotaru, serie excelentă de sărituri

Alina a avut o serie foarte bună: 6,79 m, 6,89 m (barem pentru Jocurile Olimpice), 6,74 m, 6,72 m, iar la penultima încercare și-a doborât propriul record, sărind 6,96 metri. Precedentul cel mai bun rezultat al ei era de 6,91 metri și data din iunie 2019, la Rheinau.

Podiumul din Germania a fost completat de două sportive din țara gazdă, Luzolo Maryse (6,84 m) şi Laura Raquel Muller (6,49 m).

Următorul concurs important pentru Alina Rotaru îl reprezintă Campionatele Mondiale de la Budapesta (19-27 august). Săritoarea în lungime a mai participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, Rio de Janeiro 2016 – locul 18 cu 6,40 m și Tokyo 2020 – locul 17 cu 6,51 m.

101 sportiviromâni au participat la ediția anterioară a Jocurilor Olimpice, cea de la Tokyo 2020, bilanțul fiind de o medalie de aur și 3 de argint

6 sportivi români calificați la Paris 2024

România a ajuns la şase sportivi calificaţi la JO 2024, dintre care trei sunt atleţi.

Atleta de origine kenyană Delvine Relin Meringor (CSA Steaua) a realizat în martie baremul la maraton, cu prilejul cursei de la Barcelona. Andrea Miklos, în proba de 400 m la Jocurile Europene de la Cracovia - Malopolska, iar Alina Rotaru-Kottmann a realizat baremul la lungime la concursul Inneringer Weitsprung Meeting.

Înotătorul David Popovici l-a bifat în aprilie la 100 m liber, la Campionatele Naţionale de la Otopeni, iar alt înotător, Vlad Stancu, a realizat baremele la 800 şi 1.500 m liber la Europenele de juniori de la Belgrad.

Pugilista Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg) a obţinut biletul prin medalia de argint de la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska.

Citește și: 

Primul sfert de finală după un an și 9 luni! » Jaqueline Cristian, pe val la Praga
WTA PRAGA
Primul sfert de finală după un an și 9 luni! » Jaqueline Cristian, pe val la Praga
Au sosit întăririle » Monika Kobylinska, căpitanul naționalei Poloniei, a ajuns la București: „Voi fi fericită la CSM!”
CSM BUCUREȘTI
Au sosit întăririle » Monika Kobylinska, căpitanul naționalei Poloniei, a ajuns la București: „Voi fi fericită la CSM!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează