SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  CANOTAJ

EXCLUSIV Gazeta, interviu la Tokyo cu favoritele la aur de la canotaj: „Sunt niște emoții pe care nu le-am mai trăit până acum”

Simona Radiș și Ancuța Bodnar s-au calificat triumfător în finala probei de dublu vâsle / foto: Raed Krishan - Tokyo +11   FOTO
Simona Radiș și Ancuța Bodnar s-au calificat triumfător în finala probei de dublu vâsle / foto: Raed Krishan - Tokyo

Articol de - Publicat duminica, 25 iulie 2021 10:54 / Actualizat duminica, 25 iulie 2021 11:34

Simona Radiș și Ancuța Bodnar s-au calificat triumfător în finala probei de dublu vâsle și așteaptă cu nerăbdare să tragă pentru aurul olimpic în finala de miercuri, care va avea loc la 03:18 dimineața.

  • Coresepondență GSP de la Tokyo

- Fetelor, felicitări, o cursă perfectă, cum a fost pentru voi? 
- Simona Radiș: Am plecat foarte încrezătoare încă de pe mal, ne-am propus să tratăm această cursă ca pe o finală pentru că aveam cele mai puternice adversare cu noi și am spus să dăm tot ce aveam mai bun, necontând că mai avem o cursă pentru că suntem foarte bine antrenate și datorită acestui lucru avem timp să ne revenim până la următoarea cursă și să dăm și acolo tot ce avem mai bun.

- Ați fost surprinse să vedeți Noua Zeelandă lângă voi în semifinale și nu în finală? 
- Ancuța Bodnar: Sincer, da, dar a fost un plus că le-am bătut, le-am scăzut moralul, noi suntem foarte încrezătoare pentru finală că vom face cea mai bună cursă și vom ajunge sus.

- Toată lumea se uită la voi ca la marea speranță a Românei la aurul olimpic, e o presiune în plus, dar trebuie să fie şi o mândrie. 
- Simona Radiș: O gestionăm bine pentru că este important să știm că oamenii ne sunt alături şi au încredere. Faptul că ei își doresc ca noi să aducem acest rezultat ne-ar putea pune bețe în roate dacă nu am ști să gestionăm această situație, dar ne simțim încurajate. Am primit multe mesaje frumoase de încurajare de la foarte mulți oameni cunoscuți şi necunoscuți. Ne umple de energie pozitivă şi când nu mai putem ne aducem aminte de mesaje şi mai putem puțin.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat la pas prima cursă disputată la Tokyo / FOTO: Raed Krishan
Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat la pas prima cursă disputată la Tokyo / FOTO: Raed Krishan
Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat la pas prima cursă disputată la Tokyo / FOTO: Raed Krishan
Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat la pas prima cursă disputată la Tokyo / FOTO: Raed Krishan
Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat la pas prima cursă disputată la Tokyo / FOTO: Raed Krishan
+7 FOTO

Ancuța Bodnar: „Sunt niște emoții pe care nu le-am mai trăit până acum”

- E o duminică de care vă veți aduce aminte mereu, dar probabil vreți să aveți și o miercuri fericită. 
Ancuța Bodnar: Așa sperăm, chiar dimineață în autobuz spuneam că peste două luni e ziua mea și simțeam că o să ne poarte noroc.

- Ați găsit vreun bănuț norocos? 
- Simona Radiș: Îl avem din țară, îl poartă Ancuța. Cred că mai mulți factori au fost norocoși pentru noi astăzi și cred că o să fie și mai mulți factori norocoși miercuri pentru că de fapt aceea va fi cea mai importantă cursă. Avem încredere în forțele noastre, ne susținem una pe cealaltă și nu promitem rezultatul, ci că vom da tot ce avem mai bun și sperăm să fie de ajuns.

- Simona, ai fost portdrapelul României, ai înlocuit-o pe colega ta Mădălina Bereș, dar cred că a fost o onoare pentru tine. 
- Simona Radiș: A fost o surpriză, Mădălina nu a putut pentru au fost devansate cursele, m-am simțit foarte mândră și foarte fericită că am putut să-l duc în locul ei. A fost un moment unic și cu siguranță nu o să-l uit niciodată.

- Ancuța, ai fost și tu la festivitate, cum a fost momentul deschiderii pentru tine? 
- Ancuța Bodnar: Sunt niște emoții pe care nu le-am mai trăit până acum, mai mari ca în cursă, chiar dacă nu au fost spectatori ne-am simțit foarte mândri, foarte puternici că suntem acolo și toți ne-au aplaudat și strigau „România” când treceam pe lângă ei.

VIDEO Marian Ursescu, corespondență de la Sea Forest Waterway: ultimele detalii de la canotaj

Vezi și: 

CORESPONDENȚĂ GSP DIN JAPONIA Fete strălucind în soare » Calificare triumfală pentru Simona Radiș și Ancuța Bodnar! Șanse mari la aur + când e finala

VIDEO Ce surpriză la Tokyo! Ashleigh Barty, eliminată de la Jocurile Olimpice

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close