SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  SCRIMĂ

Iulian Teodosiu l-a bătut pe numărul 3 mondial, dar s-a oprit în șaisprezecimi la Jocurile Olimpice

Iulian Teodosiu a fost eliminat de la Jocurile Olimpice.
Iulian Teodosiu a fost eliminat de la Jocurile Olimpice.

Articol de - Publicat sambata, 24 iulie 2021 10:14 / Actualizat sambata, 24 iulie 2021 10:45

Favorit 30 al concursului de sabie, Iulian era tare dezamăgit la final. "Am fost temător, mi-a lipsit curajul!"

  • Corespondență din Japonia

Makuhari Messe, sala B.

Iulian Teodosiu l-a bătut pe numărul 3 mondial, dar s-a oprit în șaisprezecimi la Jocurile Olimpice

Aici are loc concursul de scrimă. La sala A sunt întrcerile de taekwondo. Nimerești cu greu în imensitatea de 170.000 de metri pătrați, mai ales când și șoferul de autobuz bâjbâie. E prima zi de concurs la scrimă și pentru el e tot primul drum, ca și noi. Noroc cu voluntarii care te îndrumă spre locul ce găzduiește cele patru planșe de asalt. 

Nu ai timp să-ți instalezi lucrurile că pe planșa verde începe Iulian Teodosiu. E singurul reprezentant al sabiei românești. Un sport care a adus multe succese de-a lungul timpului. Mărturie chiar antrenorul lui Iulian, Rareș Dumitrescu, vicecampion olimpic la Londra cu echipa. Iulian are un meci de încălzire, cu un uzbek. Sherzod Mamutov. 

Ar trebui să nu aibă emoții. Și nici nu are. Trece de el cu 15-11, dar a fost tot timpul în control, 10-6, 14-8. „Am avut foarte mari emoții. Bine că a fost cu un sportiv mai neexperimentat”, recunoștea Iulian. A învins un favorit la medalie Iulian, numărul 41 mondial, îl întâlnea în turul 2 pe Luca Curatoli, al treilea favorit al întrecerii de la Tokyo. 

Italianul a condus 10-5 după care ceva s-a produs cu scrimerul născut la Slobozia. „El a ajuns primul la 10, dar apoi am intors meciul. Nu pot să spun că am fost mai motivat, că așa am fost în toate asalturile, însă am avut mai multă încredere în ce știu eu să fac pe planșă și așa am reușit să revin!”, a mărturusit Iulian. 15-13 și surpriza era produsă. 

Venea la rând un alt italian, numărul 21 mondial, dar parcă un sportiv cu mai multă experiență: Enrico Berre. Iulian a început bine, apoi iar a cedat câteva puncte prețioase. 8-13. A dat senzația că poate reveni iar cum a făcut-o cu Curatoli. dar nu a mai fost să fie.

Iulian Teodosiu s-a oprit în șaisprezecimi

Iulian Teodosiu a fost eliminat și părăsește concursul în 16-imi: „În al treilea meci cu Berre am simțit că nu mi se leagă așa bine tușele. Și aici am recuperat foarte bine, dar exact cum am făcut și în meciul cu Curatoli am tras mai bine în partea a doua. În concluzie, meciul cu Berre s-a pierdut în prima jumătate a celei de-a doua reprize, ultimele tușe s-au legat foarte bine, dar era scorul foarte aproape de final și până la urmă am greșit”, a explicat Iulian. 

„Fac o pauză, dar vreau să mă pregătesc de Paris!” Iulian e dezamăgit, își șterge cu mănușa de scrimă sudoarea de pe frunte. Privește așa, în gol. „Da, o să-mi iau o perioadă de pauză și apoi revin la antrenamente, la cantonamente. A fost un an foarte greu, dar voi merge înainte. Acest concurs îmi dă un imbold”, spune sabrerul. 

Un mușchetar care a trăit bucurii alături de echipa României, la Mondiale, la Europene. a câștigat medalii. „Ar fi fost bine să fim și aici cu echipa, ne mai încurajam unul pe altul. Acum, plec acasă. Mi-e dor de casă. Și sper că voi reveni mai puternic”, a încheiat Iulian.

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Ana Maria Popescu, la un pas de medalii! Victorie de prestigiu și calificare în semifinale

Perechea Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu s-a calificat în sferturi la tenis de masă la dublu mixt

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
alexutu7
alexutu7  •  24 Iulie 2021, 17:03

Tabloul a avut 64 de sportivi. Teodosiu a obținut 2 victorii, în 32-imi și în 16-imi, oprindu-se în OPTIMI. Grea matematica asta...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează