SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  HANDBAL

Spaima trăită de Carmen Martin înainte de Jocurile Olimpice » Ce a pățit căpitanul naționalei de handbal a Spaniei

Carmen Martin // foto: Imago
Carmen Martin // foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 18 iulie 2021 12:17 / Actualizat duminica, 18 iulie 2021 17:32

Carmen Martin (33 de ani) poate rata Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru că primele două teste efectuate înainte de plecarea în Japonia au fost pozitive.

  • Gazeta Sporturilor este singura redacție din România, exceptând televiziunea de stat, care a trimis o echipă de jurnaliști la Jocurile Olimpice pentru a relata de la fața locului.
  • Jurnaliștii GSP în Japonia sunt Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan.

Carmen Martin, căpitanul naționalei feminine de handbal a Spaniei, jucătoarea de la CSM București, nu a putut face deplasarea cu echipa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Asta pentru că ultimele două teste RT-PCR, efectuate înainte de decolarea spre Japonia, au ieșit pozitive.

Carmen Martin, pozitivă la testele COVID-19

„Pe 14 iulie am efectuat primul test PCR, iar rezultatul a fost unul pozitiv. Pe 15 iulie mi s-a luat un alt test, dar și acesta a fost pozitiv. Pe 16 iulie am avut al treilea test care, în sfârșit, a fost unul negativ. Am nevoie de două teste negative în 48 de ore pentru a putea pleca spre Tokyo”, a anunțat Carmen Martin pe contul său de Instagram.

„Vreau să mulțumesc doctorului echipei Spaniei, dar și celorlalte colege. Le spun «guerreras» că deși sunt departe de ele, știu că fiecare din ele vor da 500% în meciuri", a mai adăugat Carmen Martin.

Spania urmează să debuteze la Jocurile Olimpice pe 25 iulie, dar rămâne de văzut dacă până atunci căpitanul ei va putea ajunge la Tokyo.

Naționala Spaniei este echipa prezentă la Tokyo cu cele mai multe handbaliste care evoluează în Liga Florilor. În afară de Carmen Martin, mai joacă în România Marta Lopez, Alicia Fraga Fernandez, Ainhoa Hernandez (toate la Rapid), Almudena Rodriguez și Alexandrina Barbosa (Gloria Bistrița) și Mireya Gonzalez (SCM Rm. Vâlcea), Plus selecționerul Spaniei, Carlos Viver, care antrenează Rapid București.

Amicale cu naționala României

Acum o săptămână, Spania a susținut două meciuri de pregătire împotriva echipei secunde a României, la Valencia. Spania a câștigat detașat duelurile, 27-20 și 32-19, dar Carmen Martin nu a jucat în niciuna dintre cele două dispute.

VIDEO. Marian Ursescu, corespondentul GSP.RO la Tokyo, ne aduce ultimele informații din Satul Olimpic

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice:

COVID-ul a intrat și în satul Olimpic » Primii doi sportivi depistați pozitiv. Lotul României e în siguranță

Românii sunt impresionați de un loc din Satul Olimpic: „Fabulos! N-am mai întâlnit nicăieri așa ceva!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
albertinhoo
albertinhoo  •  18 Iulie 2021, 13:39

Amicalele au fost cu Romania B

Vezi toate comentariile (1)
Comentează