SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  RECORD

VIDEO Liu Shaolin Sandor, maghiarul cu origini chinezești deposedat de aur la 1.000 de metri, a bătut recordul olimpic în altă probă

FOTO: Imago-Images
FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat joi, 10 februarie 2022 10:06 / Actualizat joi, 10 februarie 2022 10:09

Liu Shaolin Sandor (26 de ani), sportivul maghiar cu origini chinezești, a stabilit un nou record olimpic în proba de patinaj viteză pe distanța de 1.500 metri. 

Luni, Liu Shaolin Sandor a trecut primul linia de sosire în cursa de 1.000 de metri de la Beijing. Oficialii competiției au revăzut întrecerea, i-au acordat un cartonaș galben pentru două greșeli pe care le-ar fi comis pe traseu și l-au descalificat. 

Ce fac românii la Jocurile Olimpice de la Beijing » Ștafeta „tricoloră” la sanie a obținut cel mai bun loc al nostru de până acum
BEIJING 2022
Ce fac românii la Jocurile Olimpice de la Beijing » Ștafeta „tricoloră” la sanie a obținut cel mai bun loc al nostru de până acum

Medaliile de aur și de argint au mers astfel la gâtul unor reprezentanți ai țării-gazdă. „Bronzul” a fost cucerit de Shaoang Liu, fratele mai mic al lui Sandor. 

VIDEO Liu Shaolin Sandor, record olimpic la Beijing

Delegația Ungariei a protestat în urma deciziei, fiind susținută și de reprezentanții Coreei de Sud, nemulțumiți la rândul lor de arbitrajul de la actuala ediție. Decizia nu a putut fi întoarsă. 

Liu Shaolin Sandor nu a predat armele. Declarațiile oferite imediat după momentul deposedării de aur nu au fost doar de complezență: „Vreau să rămân diplomat și să uit tot. Mă concentrez doar pe ce va urma!”. 

Așa a și fost. În sferturile de finală, Sandor stabilit un nou record olimpic în proba de patinaj viteză pe distanța de 1.500 metri, terminând cu un timp de 2:09.213. 

Maghiarul cu origini chinezești nu a putut păstra ritmul și în ultimul act. Titlul olimpic a fost cucerit de sud-coreanul Hwang Dae-Heon, urmat de canadianul Steven Dubois și de rusul Semen Elistratov.

Citește și alte știri de la Jocurile Olimpice: 

SPECIAL GSP În urmă cu 4 ani era diagnosticat cu cancer de sânge și abia se putea mișca. Acum, e aur la Beijing pentru Canada! » Povestea extraordinară a lui Max Parrot

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
razvyyc
razvyyc  •  11 Februarie 2022, 22:24

În semifinale a fost avertizat iar în finală a jucat cu galben, făcând alte două faulturi. Nu l-au mai descalificat că oricum a fost departe de podium, pe 5 parcă.

dobrin
dobrin  •  10 Februarie 2022, 15:08
Postat de Dan Petnaise pe 10 Februarie 2022, 14:30

În Ungaria nu există munți. Cum Dumnezeu să fi recordman mondial?! România e plină de munți și e în coada clasamentului.

E vorba de patinaj viteza. La patinaj viteza iti trebuie patinoar, nu munti.

176901212832165
Dan Petnaise  •  10 Februarie 2022, 14:30

În Ungaria nu există munți. Cum Dumnezeu să fi recordman mondial?! România e plină de munți și e în coada clasamentului.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează