SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  MINISTERUL SPORTULUI

VIDEO Câte medalii vizează Eduard Novak la Jocurile Olimpice de la Paris: „Realist, așa văd eu lucrurile”

Foto: Eduard Novak
Foto: Eduard Novak

Articol de , - Publicat joi, 27 aprilie 2023 14:17 / Actualizat joi, 27 aprilie 2023 19:05

După ce a participat la Adunarea Generală de la Comitetul Olimpic Sportiv, Eduard Novak (46 de ani), ministrul Sportului, a vorbit despre obiectivele pentru Jocurile Olimpice din 2024 și a menționat că fondurile vor ajunge doar la federațiile care vor veni cu rezultate.

Ministrul Sportului a mai precizat câte medalii vizează România pentru ediția de anul viitor a Jocurilor Olimpice și ce sporturi au cele mai mari șanse.

5 perspective » GSP le-a întrebat pe Alina Dumitru, Simona Amânar, Maricica Puică, Otilia Bădescu și Ancuța Stoenescu despre șansele de calificare și la medalii ale românilor la JO
JOCURILE OLIMPICE
5 perspective » GSP le-a întrebat pe Alina Dumitru, Simona Amânar, Maricica Puică, Otilia Bădescu și Ancuța Stoenescu despre șansele de calificare și la medalii ale românilor la JO

Eduard Novak: „Acordăm bugete în funcție de performanță”

„Fiecare federație își cunoaște obiectivele pentru Jocurile Olimpice. Noi suntem din ce în ce mai stricți în ceea ce privește rezultatele. Atât la federație cât și la COSR vrem să acordăm bugetul în funcție de performanțele obținute. Dacă e să fiu realist, la Paris văd undeva la 6-8 medalii. 

Acestea ar fi cele mai echilibrate cote pentru o medalie. Am încredere în canotaj, haltere, care au obținut recent cele mai multe medalii. Mai am încredere în lupte, caiac-canoe, dar și la înot. Am încredere în David Popovici, dar n-aș vrea să pun presiune pe el”, a spus Eduard Novak.

Eduard Novak despre problema antrenorului din gimnastică: „Avem încredere în federație ”

Întrebat de ce acceptă ca lotul de gimnastică să fie condus de coregrafii Patrick Kiens și Daymon Jones și de Corina Moroșanu, fără a avea un antrenor, Eduard Novak a răspuns:

„Noi lucrăm după statistici și rezultate. Lăsând la o parte ceea ce se scrie în presă, regresul gimnasticii este unul foarte mare. Ascultând ceea ce se întâmplă la Deva, trebuie să tragem o linie și să vedem cum putem să le corectăm. Dacă este să mergem pe această cale a scandalului vom ajunge iar la abuz și la probleme privind performanța sportivilor. 

Cred că avem nevoie de o altă mentalitate și o altă abordare a gimnasticii. Cred în federația actuală și trebuie să vedem realitatea și anume că de un an jumătate vin și rezultate cu o generație tânără. Dacă apar săptămânal în presă bârfe și scandaluri este foarte greu să construim ceva”, a mai transmis Eduard Novak.

Citește și alte știri:

„Știți ce ador la voi?” » Senzaționala poveste a primei sportive din România calificate la Jocurile Olimpice, Melvine Delvine Meringor: „În Kenya, tribul meu încă mai poartă lupte”

Kyle Chalmers, unul dintre rivalii lui David Popovici, a vorbit despre problemele de sănătate mintală cu care s-a confruntat: „La finalul zilei suntem toți oameni, avem aceleași probleme pe care le au și ceilalți”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează