SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ATLETISM

VIDEO Surpriză colosală în proba de ștafetă 4x100m: echipa SUA s-a făcut de râs! » Marele Carl Lewis nu iartă: „O rușine incredibilă!”

La 4x100 m s-a produs marea surpriză a zilei la Tokyo. Echipa Statelor Unite, cu doi finaliști la 100m, a terminat pe locul 6 semifinala, foto: Imago
La 4x100 m s-a produs marea surpriză a zilei la Tokyo. Echipa Statelor Unite, cu doi finaliști la 100m, a terminat pe locul 6 semifinala, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 05 august 2021 13:11 / Actualizat joi, 05 august 2021 13:43

Echipa de ștafetă a SUA a avut un rezultat dezastruos în proba de ștafetă 4x100 de metri la Jocurile Olimpice și nu s-a calificată în finală. Legendarul Carl Lewis a răbufnit ulterior pe Twitter.

La 4x100 m s-a produs marea surpriză a zilei la Tokyo. Echipa Statelor Unite, cu doi finaliști la 100m, a terminat pe locul 6 semifinala și nu a reușit calificarea în finala.

Usain Bolt îl contestă pe noul campion olimpic la 100m: „E absurd ce-a făcut Jacobs la Tokyo!”
Jocurile Olimpice
Usain Bolt îl contestă pe noul campion olimpic la 100m: „E absurd ce-a făcut Jacobs la Tokyo!”

Cum s-a făcut de rușine SUA în cursa masculină de 4x100m de la Jocurile Olimpice

Cei patru atleți. Ronnie Baker, Fred Kerley, Trayvon Bromell și Cravon Gillespie au avut timp de 38:10, terminând cursa pe locul 6, depășind-o doar pe Danemarca. Americanii au avut mai multe momente de bâlbâială în timpul cursei, încurcându-se între ei la schimbatul ștafetei și pierzând timp prețios. 

SUA nu a mai câștigat ștafeta de 4x100m de la Olimpiada din 2000, la Sydney. Ultima dată când americanii nu s-au calificat în finală a fost în 2008, la Beijing. 

Semifinala a fost câștigată de China (37.92), fiind urmată de Canada (37.92) și Italia (37.95).

Carl Lewis i-a criticat dur pe atleți: „O echipă de circari”

De nouă ori medaliat cu aur, Carl Lewis a fost extrem de critic la adresa celor patru atleți americani.

Surpriză colosală în proba de ștafetă 4x100m: echipa SUA s-a făcut de râs! » Marele Carl Lewis nu iartă: „O rușine incredibilă!”
Carl Lewis a fost extrem de critic la adresa celor patru atleți americani și a celor care îi pregătesc, foto: Guliver/gettyimages

„Echipa Statelor Unite a făcut totul greșit în proba de ștafetă. Sistemul de schimb a fost greșit și au alergat în gol. E clar că nu există o conducere. A fost o rușine incredibilă! Este de neacceptat ca o echipă a Statelor Unite să arate mai rău ca o echipă de juniori”, a scris Lewis pe Twitter.

Ulterior, legendarul atlet a continuat cu atacurile.

„A fost ca un meci de Super Bowl în care fotbaliștii au pierdut 0-99 din cauză că au fost prost pregătiți. E inacceptabil. E dezamăgitor pentru că e viața atleților în joc. De asta sunt așa supărat. Acest rezultat putea fi ușor evitat. Americanii au susținut o echipă de circari. Nu mai suport, e complet inacceptabil! Ștafeta nu e așa de dificilă”, a tunat Carl Lewis într-un dialog telefonic cu USA Today.

  • Ghana, Germania, Canada, Jamaica, Marea Britanie, China, Italia și Japonia sunt echipele calificate în finala care se dispută vineri, de la ora 16:50.

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice:

Simfonie în KD major » SUA defilează la baschet cu trupa din NBA! În finală, după o revenire de senzație

Andre de Grasse, noul campion olimpic la 200 de metri » Dezlănțuit după ce a scăpat de Usain Bol

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (8)
tatageminy
tatageminy  •  05 August 2021, 16:34

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

remarque
remarque  •  05 August 2021, 15:33
Postat de catalin.palcu pe 05 August 2021, 15:27

Si avem vreo garantie ca nu e la fel si acuma?

evident ca nu. S-au rafinat metodele, tentatia si firea umana au ramas la fel. Cand a aparut castigul in locul coroanei de laur, s-a terminat sportul.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  05 August 2021, 15:27
Postat de remarque pe 05 August 2021, 14:45

noroc ca Lewis e atlet de culoare. Ca altfel cine stie ce conotatii aveau criticile lui? Un fost mare campion, dar intr-o epoca in care toti trageau pe nas si isi pompau venele.

Si avem vreo garantie ca nu e la fel si acuma?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează