SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JOCURILE OLIMPICE

Medaliații la decorat » Președintele Klaus Iohannis i-a premiat pe „performerii” de la Jocurile Olimpice

Klaus Iohannis le-a oferit, ieri, distincții sportivilor care au urcat pe podium la Tokyo.
Klaus Iohannis le-a oferit, ieri, distincții sportivilor care au urcat pe podium la Tokyo.

Articol de - Publicat joi, 19 august 2021 14:48 / Actualizat joi, 19 august 2021 15:44

Președintele României, Klaus Iohannis, le-a oferit, ieri, distincții sportivilor care au urcat pe podium la Tokyo.

În grădina Palatului Cotroceni, medaliații de la Tokyo au trăit altfel de emoții decât cele din Japonia. Ei au fost decorați de președintele Klaus Iohannis. Ana Maria Popescu, argint la spadă feminin, a primit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”, în grad de Cavaler. 

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, aur la dublu vâsle feminin, au fost decorate cu Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa I, în timp ce Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă, argint la dublu rame masculin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari, argint la patru rame, au primit Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a II-a.

Medaliații la decorat » Președintele Klaus Iohannis i-a premiat pe „performerii” de la Jocurile Olimpice
Simona Radiș și Ancuța Bodnar cu decorațiile primite Foto:Agerpress

„Sunt bucuros că am ocazia să vă întâlnesc şi, totodată, să vă recunosc, în numele statului român, performanţele extraordinare obţinute la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Aţi reuşit să urcaţi pe podium la cea mai importantă competiţie din lume şi aţi reprezentat România cu cinste. Vă felicit pentru rezultatele sportive deosebite şi folosesc acest prilej să transmit aprecierea mea întregului lot naţional care a participat la Jocurile Olimpice”, a spus președintele României. 

Medaliații la decorat » Președintele Klaus Iohannis i-a premiat pe „performerii” de la Jocurile Olimpice
Marius Cozmiuc primind decorația de la președintele Klaus Iohannis

La eveniment au mai participat premierul Florin Cîţu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, şi preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Marius Florea.

4medalii a obținut delegația României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Vor fi recompensați și cu mașini

Medaliații României de la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi recompensați cu mașini, pe care aceștia le vor primi în luna septembrie. Mașinile vor fi oferite sportivilor medaliați la Tokyo în cadrul unui eveniment special care va avea loc la Casa Olimpică, în data de 28 septembrie 2021, la București, anunță COSR.

„Ei au câștigat e rândul nostru să îi premiem! Noi toți suntem în slujba sportivilor, suntem cei care le respectăm nevoile și le onorăm rezultatele. Astfel, performanțele sportivilor români la JO Tokyo 2020 vor fi recompensate pe lângă premiile în bani cuvenite pentru locurile 1-6 la competiția olimpică și cu câte o mașină pentru medaliați, așa cum s-a făcut de fiecare dată după JO de la Sydney 2000”, a declarat Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Interviu tare cu românul implicat la Jocurile Olimpice: „Cât se mai investește în România? Nu-i merităm pe sportivii olimpici!”

„Decât să fie acoperită de praf, o medalie poate salva vieți” » Gest impresionant: și-a donat argintul de la Tokyo pentru ca un copil să fie operat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează