SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  LUPTE

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA Kriszta Incze a luptat cu două campioane mondiale » Pe prima a învins-o, dar s-a oprit la a doua

Kriszta Incze speră să poată evolua și mâine la Tokyo Foto Imago Images
Kriszta Incze speră să poată evolua și mâine la Tokyo Foto Imago Images

Articol de - Publicat marti, 03 august 2021 11:27 / Actualizat marti, 03 august 2021 12:06

Luptătoarea Kriszta Incze speră să ajungă în recalificări însă și să mai aibă o șansă la medalia de bronz. 

Tragerea la sorți a tabloului feminin de lupte, de la 62 kilograme, nu a fost una norocoasă pentru românca Kriszta Incze. Luptătoarea în vârstă de 25 de ani a nimerit pe partea sa de tablou cu două campioane mondiale.

În primul tur i-a ieșit în cale unguroaica Marianna Sastin. Ajunsă la 38 de ani, sportiva maghiară e un simbol al luptelor în țara vecină. Campioană mondială în 2013, multiplă medaliată europeană și mondială, unguroaica a luat startul la a patra ediție a Jocurilor Olimpice la Tokyo.

Nu a putut trece însă de Kriszta Incze. Combativă, determinată, dornică să facă un meci mare, sportiva născută la Sf. Gheorghe chiar a reușit. A învins cu 3-1 și s-a calificat mai departe.

Kriszta Incze: „E puternică, mai puternică decât mine”

Dar lucrurile aveau să se înrăutățească și mai mult aici. Adversară îi era Aisuluu Tynybekova, campioana lumii în 2019, de patru ori campioana Asiei. La 28 de ani, kârghiza era considerată favorita categoriei 62 kilograme.

Kriszta a încercat toate tertipurile, a ținut, s-a agățat de ea, dar s-a recunoscut până la urmă învinsă: 0-6. „Este foarte puternică, mai puternică decât mine. Îmi doream să o bat, toată lumea își dorește să-l bată pe cel de pe primul loc, dar nu e așa de ușor. Mai am de muncit, dar nu mă las", a declarat Kriszta. 

„Sper să se califice în finală. Are multe medalii, e valoroasă, luptă în semifinale cu o sportivă din Ucraina. E favorită. Dacă ajunge în finală, mă trage și pe mine pe tablou și intru în repeșaj", explică Incze.

Kriszta Incze: „Paris 2024 e obiectivul meu”

Românca și-a făcut și țintarul. "Dacă dă Dumnezeu să ajung în repeșaj, am în față o luptătoare din Letonia. Nu e ușor, dar mă lupt, îmi joc șansa", spune plină de vitalitate Kriszta.

Anastasija Grigorijeva a fost și ea învinsă tot de kârghiză, 8-0. "Și ea a fost campioană europeană. Dar nu mă plâng că am avut tablou greu. Cum e să fie la Jocurile Olimpice? Aici sunt toți sportivii medaliați, cei mai buni. Acolo vreau să ajung și eu. Și dacă nu o să fie acum, va fi cu siguranță la Paris 2024", a încheiat Kriszta Incze.

2 medaliiare Kriszta Incze la Europene: argint în 2019, la CE de la București, și bronz anul acesta la Varșovia

Citește și alte știri de la Jocurile Olimpice

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA Momentul în care Larisa Iordache își dă seama că nu poate concura în finala de la bârnă » Imagini dureroase surprinse în sală de fotoreporterul GSP

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează