SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GIMNASTICĂ

VIDEO + FOTO Larisa Iordache e în finala de la bârnă! » UPDATE Diagnostic pentru româncă: are entorsă metatarsiană! + când e finala

Larisa Iordache s-a confruntat cu dureri la picior FOTO: Imago Images +13   FOTO
Larisa Iordache s-a confruntat cu dureri la picior FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 25 iulie 2021 09:23 / Actualizat duminica, 25 iulie 2021 16:44

Larisa Iordache (25 de ani) a trecut prin momente complicate în calificările de la bârnă. Gimnasta, cu un istoric complicat al accidentărilor, s-a confruntat cu probleme la picior și a părăsit salteaua în lacrimi după exercițiul său. 

  • Corespondență din Japonia

UPDATE 16:35 » Larisa Iordache are entorsă metatarsiană

La controlul medical ulterior (RMN) s-a descoperit că are o entorsă metatarsiană, informează clubul Dinamo pe pagina de facebook.

„Cu dureri la picior, cu lacrimi în ochi, dar cu o inimă cât toată România, Larisa Iordache a reuşit să-şi asigure un loc în finala olimpică de la bârnă. Larisa va concura pentru medalii peste opt zile, pe 3 august, iar timpul îi este aliat în lupta teribilă pe care o duce cu durerea. 

La controlul medical ulterior (RMN) s-a descoperit că are o entorsă metatarsiană. Va avea trei zile de pauză forţată, după care va începe pregătirea pentru finală! De acasă, îi transmitem şi noi toată energia pozitivă de care are atât de mare nevoie”, transmite CS Dinamo.

În ciuda durerilor, Larisa Iordache a obținut o notă care o trimite în finala de la bârnă: 14,133. A fost a patra notă din concurs. Ultimul act se va disputa pe 3 august, iar în finală se pleacă de la zero, nu conteaza notele obținute acum.

Larisa Iordache, la bârnă
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
Larisa Iordache, la bârnă
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
Larisa Iordache, la bârnă
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
Larisa Iordache, la bârnă
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
Larisa Iordache, la bârnă
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
+9 FOTO

Au fost lacrimi pentru Larisa Iordahce. Lacrimi de durere, după ce accidentările i-au cauzat din nou probleme, dar și lacrimi de descătușare, pe care le-a vărsat în brațele antrenorului Cristian Moldovan. Imediat după exercițiul său, Larisa a fost consultată de un medic, gimnasta șchipătând vizibil.

Larisa Iordache e în finala de la bârnă! » UPDATE Diagnostic pentru româncă: are entorsă metatarsiană! + când e finala
Larisa Iordache s-a confruntat cu dureri la picior și a fost consultată de medic / Captură TVR

Imediat după Larisa, Maria Holbură, 20 de ani, a obținut nota 12,700 în calificări la bârnă. Ea a concurat în calificări la toate cele 4 aparate: bârnă, sol, sărituri și paralele. La sol a obținut 12,200, la sărituri nota 13,166, iar la paralele 11,100. 

Holbură e pe locul 36 după 3 subdiviziuni, cu un total de 49,166. Ea nu are șanse de a prinde finala de la individual compus sau vreo finală pe aparate.

Clasament la bârnă

  1. Chenchen Guan (China) 14.933 
  2. Xijing Tang (China) 14.333 
  3. Sunisa Lee (SUA) 14.200 
  4. Larisa Iordache (ROU) 14.133 
  5. Lu Yufei (China) 14.100 
  6. Elisabeth Black (Canada) 14.100 
  7. Simone Biles (SUA) 14.066 
  8. Vladislava Urazova (Rusia) 14.000 
  9. Flavia Saraiva (Brazilia) 13.966

Larisa Iordache a anunțat că va intra în calificări doar pentru bârnă, nu și la individual compus

Larisa Iordache, 25 de ani, care și-a pierdut mama înainte de a pleca spre Tokyo, a declarat miercuri prin intermediul Federației Române de Gimnastică faptul că nu va face patru aparate în calificări. 

„Mă doare foarte rău glezna. Durerile sunt foarte greu de suportat. Am avut antrenament și în sala de competiții, iar bârna pe care vom concura îmi place foarte mult. Sper ca în calificări să am o zi bună, să fiu liniștită când mă voi prezenta în fața arbitrelor!", a spus ea.

Știre în curs de actualizare!

Citește și:

Știri de ultimă oră de la Jocurile Olimpice - 25 iulie 2021 » Toate rezultatele de azi ale românilor: avem încă două finale + urmează gimnastica, înotul și fotbalul

VIDEO Ce surpriză la Tokyo! Ashleigh Barty, eliminată de la Jocurile Olimpice

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
bazinga
bazinga  •  25 Iulie 2021, 19:18

CATA MUNCA, CATA SUFERINTA, CAT SUFLET...RESPECT ETERN PENTRU FATA ASTA !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează