SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

Mihai Covaliu, președintele COSR, totul despre România la Jocurile Olimpice, de la ora 20:00, pe GSP.RO

FOTO Elena Driu
FOTO Elena Driu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 iulie 2021 17:04 / Actualizat miercuri, 14 iulie 2021 17:15

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, este invitatul din această săptămână al emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. Ca sportiv a avut o carieră strălucită, încununată cu două trofee olimpice cucerite la sabie individual – medalia de aur, în 2000, la Sydney, și medalia de bronz, în 2008, la Beijing.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

După retragerea din activitate, Covaliu a devenit antrenor de scrimă la Dinamo, apoi la lotul olimpic masculin de sabie al României: argint cucerit la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. În 2013, a fost ales președinte al Federației Române de Scrimă și inclus în Hall of Fame-ul Federației Internaționale. Din 2016 ocupă funcția de președinte al COSR.

Delegația României pleacă la Tokyo!

Primul grup va pleca joi dimineață, pe 15 iulie, de la ora 10.05, de pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, cu un avion charter. Aeronava de tip Boeing 737-800 are o configurație monocabină de tip ”economy” și o capacitate de 189 de locuri. Cei patru piloții și tot atâția însoțitori de bord care vor zbura cu charter-ul vor fi testați RT PCR de un laborator mobil, iar ofițerul COVID-19 al delegației României îi va supune unui test rapid antigen înainte de urcarea în avion.

Printre cei 128 de pasageri care se vor regăsi la bordul aeronavei se numără componenții loturilor României de baschet 3x3, box, canotaj, fotbal, judo, scrimă, tenis de masă și tir cu arcul. Călătoria până pe aeroportul Tokyo Haneda va dura aproximativ 13 ore.

În ziua următoare, vineri 16 iulie, tot din Salonul Oficial al aeroportului Henri Coandă din Otopeni și tot spre Tokyo Haneda, cu o cursă de linie care va decola la ora 21.50, va pleca următorul grup, cu componenții Echipei Olimpice a României din loturile de gimnastică, înot, tir sportiv, atletism și ciclism.

Formatul video lansat de Ovidiu Ioanițoaia pentru publicul Gazetei se bazează pe dialoguri ample cu personalități marcante din sportul românesc. Aparițiile săptămânale (în fiecare miercuri, de la ora 20:00, pe www.GSP.ro) sunt găzduite de ultramodernul studio video din redacția Gazetei.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close