SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  INTERVIU

Mirel Rădoi, luat la întrebări de FIFA, înainte de România - Coreea de Sud: „Ăsta e scopul meu”

Mirel Rădoi (40 de ani) a oferit un interviu pentru site-ul oficial al FIFA. Selecționerul a vorbit despre dificultățile întâlnire în drumul spre Jocurile Olimpice și a dezvăluit că pasul spre antrenorat l-a făcut urmând sfatul lui Cosmin Olăroiu.
Mirel Rădoi (40 de ani) a oferit un interviu pentru site-ul oficial al FIFA. Selecționerul a vorbit despre dificultățile întâlnire în drumul spre Jocurile Olimpice și a dezvăluit că pasul spre antrenorat l-a făcut urmând sfatul lui Cosmin Olăroiu.

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 iulie 2021 22:27 / Actualizat sambata, 24 iulie 2021 23:05

Mirel Rădoi (40 de ani) a oferit un interviu pentru site-ul oficial al FIFA. Selecționerul a vorbit despre dificultățile întâlnire în drumul spre Jocurile Olimpice și a dezvăluit că pasul spre antrenorat l-a făcut urmând sfatul lui Cosmin Olăroiu. 

  • Echipa olimpică a României înfruntă duminică, de la ora 14:00, reprezentativa similară a Coreei de Sud. Meciul este liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe TVR 1 și Eurosport.

- Mirel, erai tânăr și lipsit de experiență când ai devenit selecționerul României. La ce te-ai gândit în acel moment? 
- Când am fost instalat pe banca naționalei de tineret, nu eram siguri de prezențe la Euro 2019. Am câștigat cele două meciuri decisive și am încheiat în fruntea grupei. Ajunși la turneul final, am obținut calificarea la Tokyo într-un mare stil.

Atunci lumea a început să vorbească despre noi, să spună că suntem o generație talentată, cu un antrenor bun. S-au făcut inclusiv comparații cu „Generația de Aur” din 1994. Fanii, media, oamenii din Federație, toți au făcut lobby pentru mine. Am fost în locul potrivit, la momentul potrivit.

Mirel Rădoi, despre selecție pentru Jocurile Olimpice

- Paradoxal, ai avut mari probleme în tentativa de a găsi cei 3 fotbaliști peste vârstă...
- Vreau să spun că înțeleg deciziile cluburilor. Trebuie să își apere propriile interese. Pentru noi a fost complicat. Jucătorii nu sunt la același nivel cu pregătirea fizică. Dar ce m-a mulțumit este faptul că au înțeles ce e în joc și au vrut să vină. Chiar dacă nu au fost primele opțiuni, au dat totul. Au înțeles că e una dintre oportunitățile unice în viață.

- Această generație înțelege însemnătatea Jocurilor Olimpice? 
- Da! Am discutat zilnic cu ei despre acest lucru. Avem în staff un singur membru care a mai trecut prin această experiență, dar am luat contact cu ceilalți atleți români, de la alte discipline. Le-am dat exemplul lui Neymar, care a zis să emoțiile de la Rio 2016 au fost mai intense decât la Mondialul din 2014.

- Prezența ta aici este un semnal că România e gata pentru revenirea pe marea scenă internațională? 
- Așa sper. Scopul nostru este ca această generație să facă pasul spre echipa mare în următorii ani. Această competiție este oportunitatea ideală să demonstreze ce pot. Vreau să imprim o mentalitate de învingători echipei, să fim capabili să jucăm fără complexe în fața Germaniei, Franței, Spaniei sau Italiei.

- Ce antrenor te inspiră în carieră?
- Unul singur: Cosmin Olăroiu. M-a antrenat când jucam la Steaua. Am devenit prieteni. El m-a împins în această direcție. Mi se părea imposibil ca 25 de jucători să mă asculte și să înțeleagă ce le cer. Știam că meseria de antrenor nue ușoară. Înaintea să iau decizia, el mi-a zis: „Dacă ești dispus să îți dedici întreg timpul acestui lucru, fă-o! Altfel nu te apuca”. A fost cel mai bun sfat pe care mi l-a dat. Astăzi îl înțeleg perfect. Nu mai pot trăi fără fotbal, nici măcar în vacanțe.

Clasamentul în grupa României la Jocurile Olimpice:

NAȚIONALĂMECIURIGOLAVERAJ (GM-GP)PUNCTE
1. România11-03
2. Noua Zeelandă11-03
3. Honduras10-10
4. Coreea de Sud10-10

În caz de egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare este golaverajul
Primele două echipe se califică în sferturile de finală

VIDEO Ana Maria Popescu a câștigat medalia de argint! Marian Ursescu vine cu detalii de la fața locului

Citește și alte știri de la Jocurile Olimpice: 

Ana Maria Popescu, înțepătură către autoritățile din România, după medalia de la Toyko: „Trebuie s-o spunem și pe asta!”

FOTO Ce s-a întâmplat înainte de România - Coreea de Sud » FRF, revoltată de gestul asiaticilor: „Nu ne miră...”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  25 Iulie 2021, 18:22

OLAROIU...spune-i lui Mirel radoi sa -ti lase locul la Nationala ! Trebuia sa ii spui sa stie cand sa se retraga !!! Nationala are in acest moment de altcineva cu experienta ! Lasa-ne RADOI !!! nu e nevoie decat de un cuvant ...DEMISIA !!!

sprinjeanul
sprinjeanul  •  25 Iulie 2021, 09:41

doamne da sa n-am dreptate.am asa o teama ca nu ne vom califica mai departe.

paolo12
paolo12  •  25 Iulie 2021, 06:46

Titlu de jmecheri...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează