SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  FOTBAL

Corespondență din Japonia Mirel Rădoi își apără jucătorii după eliminarea de la Jocurile Olimpice: „Nu a dormit nimeni mai mult de 4 ore, jucătorii aveau ochii cât cepele”

Mirel Rădoi, selecționer România
Mirel Rădoi, selecționer România

Articol de - Publicat miercuri, 28 iulie 2021 13:50 / Actualizat miercuri, 28 iulie 2021 15:07

Mirel Rădoi (40 de ani), selecționerul naționalei olimpice de fotbal a României, a oferit declarații „la cald” după egalul cu Noua Zeelandă, scor 0-0, care i-a eliminat pe „tricolori” de la Jocurile Olimpice. 

Corespondentul Gazetei Sporturilor, Justin Gafiuc, a fost la meciul României cu Noua Zeelandă 0-0 și transmite de la Tokyo toate reacțiile tricolorilor după eliminarea de la Jocurile Olimpice.

Selecționerul a enumerat câteva condiții care nu au fost pe placul elevilor săi și care ar fi cântărit decisiv în rezultatele meciurilor din grupă. 

Mirel Rădoi, după România - Noua Zeelandă 0-0: „Este ușor să acuzăm acum”

„Sunt fericit pentru băieți, după un rezultat precum cel contra Coreei de Sud am reușit să ne montăm când poate puțini se așteptau. Din păcate, nu am avut gramul de noroc necesar. E vorba și de șansă când vorbim de un meci așa echilibrat, dar șansa nu poate ține mereu cu noi. Va trebui să vedem ce pot extrage jucătorii după această experiență. 

Acum este ușor să acuzăm, dar nu știe nimeni ce se întâmplă aici, munca și sacrifiicile jucătorilor. Nu știe nimeni că de când am venit aici nimeni nu poate nimeni să doarmă mai mult decât 4 ore, jucătorii ieșeau cu ochii cât două cepe la antrenament

Mâncarea nu a fost așa cum ne-am fi așteptat în primele zile, drumurile sunt foarte lungi, practic am reușit să ne montăm printre noi, să ne strângem printr-o comunicare foarte bună, ședințe, prin socializare. Chiar și așa, am reușit să ne ridicăm la nivelul așteptărilor după acel rezultat rușinos”, a declarat Rădoi la TVR 1.

Mirel Rădoi: „Sunt jucători care pot face pasul la prima reprezentativă”

Selecționerul a venit cu completări la conferința de presă: „Sunt foarte fericit cu acest grup de jucători și ceea ce au realizat. Înaintea partidei am avut o situație dificilă, cei trei jucători de bandă, Boboc, Ștefan și Rațiu erau incerți. Și m-a emoționat faptul că toți cei trei au zis că, indiferent de consecințe, pot evolua câte 45 de minute. Mi-am dat seama că în 21 de zile, cât am avut până la primul meci, ne-am apropiat atât de mult fără să ne dăm seama, încât am devenit prieteni. 

Și eu am fost un astfel de jucător, nu așteptam să mă caute antrenorul să îmi spună că are nevoie de mine, ci mă duceam și băteam la uși. M-am regăsit în atitudinea lor. Îmi pare rău pentru ei că nu am reușit să ne calificăm, pentru că le-am spus că mi-ar plăcea să stau în vestiar și să îi văd din nou bucurându-se ca după meciul cu Honduras. 

Și eu mi-aș fi dorit ca jucător să trăiesc asemenea momente. Am fost chiar un pic gelos pe ei. La felul cum s-au pregătit, cum au asimilat informațiile, sunt jucători care pot face pasul la prima reprezentativă. Mă puteți critica pe mine, sunt aici, în fața dumneavoastră, dar acestor copii nu aveți ce să le reproșați”.

România la Jocurile Olimpice:

  • 1-0 vs. Honduras (cu autogol)
  • 0-4 cu Coreea de Sud
  • 0-0 cu Noua Zeelandă

Clasamentul în grupa României la Jocurile Olimpice, B:

NAȚIONALĂMECIURIGOLAVERAJPUNCTE 
1. Coreea de Sud310-16 
2. Noua Zeelandă33-34 
3. România31-44 
4. Honduras33-93 

Citește mai multe știri despre Jocurile Olimpice:

Claudia Nechita rămâne cu un gust amar după eliminarea de la Jocurile Olimpice: „Dacă nu era japoneză, aș fi câștigat”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (91)
bizantinul
bizantinul  •  28 Iulie 2021, 21:36

Scuza e penibila. Celelalte echipe oare n-au avut aceleasi conditii ? Iar daca au fost mai bune vina e tot a noastra fiindca n-am stiut cum sa organizam cat mai eficient "sejurul" in Japonia. Toate ar fi fost trecute cat de cat cu vederea daca in meciul cu Noua Zeelanda am fi avut dorinta de victorie, fiindca doar victoria ne-ar fi dus mai departe. Dar, contrar viziunii lui Radoi despre jo exprimata pana acum de nenumarate ori, am facut un joc "tactic" pentru mine de neinteles.

farist
farist  •  28 Iulie 2021, 20:34

Selecționatele franceze te așteaptă! Numai la ăia am mai văzut atâtea figuri și eșecuri pe bandă rulantă!

bazinga
bazinga  •  28 Iulie 2021, 19:44

RADOI- dezastru este numele tau adevarat ! Vino inapoi la nationala mare, sa o distrugi si pe aia !

Vezi toate comentariile (91)
Comentează