SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TENIS

Monica Niculescu și Raluca Olaru, victorie senzațională la Jocurile Olimpice

Monica Niculescu și Raluca Olaru s-au calificat în optimi la Tokyo / foto: Guliver/Getty Images
Monica Niculescu și Raluca Olaru s-au calificat în optimi la Tokyo / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 iulie 2021 10:23 / Actualizat sambata, 24 iulie 2021 10:58

Monica Niculescu și Raluca Olaru, reprezentantele României în proba de dublu de la tenis, s-au calificat în această dimineață în optimi, după o victorie extrem de importantă reușită în fața lui Hao-Ching Chan și Latisha Chan din Taipei, scor 7-5, 1-6, 10-6.

Chiar dacă sorții nu au fost blânzi cu reprezentantele României, Niculescu și Olaru au demonstrat că sunt o pereche extrem de solidă, eliminându-le pe favoritele cinci ale competiției de la Tokyo. Victoria e una de prestigiu pentru Raluca și Monica, mai ales că jucătoarele din Taipei sunt două dintre jucătoarele consacrate din circuitul de dublu feminin. 

În optimi, Monica Niculescu și Raluca Olaru vor juca fie împotriva Australiei, fie împotriva Letoniei. Jelena Ostapenko / Anastasija Sevastova - Ellen Perez / Samantha Stosur este duelul care va stabili următoarele adversare ale româncelor.

Raluca Olaru și povestea de la Rio

Raluca Olaru, care reprezintă România alături de Monica Niculescu în proba de dublu, a istorisit pe Instagram o amintire. 

„Atât de recunoscătoare și fericită să fiu la Tokyo! Vreau să împart o poveste cu voi... la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, eu și Andreea MItu am fost destul de norocoase să intrăm pe tablou, nu ne așteptam. Dar s-au retras multe echipe, așa că până la urmă ne-am calificat și am jucat acolo. Am fost foarte fericită, dar recunosc că am simțit că nu a fost 100% pe merit. 

Apoi, înainte să plecăm din Satul Olimpic de la Rio, am trecut pe la magazinul de suveniruri și am cumpărat un magnet cu Tokyo 2020. Pe care l-am pus acasă pe frigider, special ca să îl văd mereu și să mă motiveze să fac tot ce depinde de mine să mă calific la următoarele Jocuri Olimpice. 5 ani mai târziu, iată-mă aici! Și de data asta, simt că merit pe deplin”, a scris Raluca.

VIDEO Imagini din arhivă cu Raluca Olaru și Monica Niculescu

Citește și alte știri de la Jocurile Olimpice:

Ana Maria Popescu, la un pas de medalii! Victorie de prestigiu și calificare în semifinale

Vis spulberat pentru Marian Drăgulescu » Gimnastul a ratat calificarea în finală la sărituri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
2599625293432770
Sorin Mihai Agristean  •  24 Iulie 2021, 17:52

felicitari!

bogdan1
bogdan1  •  24 Iulie 2021, 10:39

Un mare bravo!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează