SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  DECIZIE

Octavian Morariu a obținut un nou mandat în Comitetul Internațional Olimpic » Prima reacție

Octavian Morariu / foto: Guliver/Getty Images
Octavian Morariu / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 iulie 2021 22:06 / Actualizat miercuri, 21 iulie 2021 22:21

Octavian Morariu (59 de ani), fost președinte al COSR între 2004 și 2014, a fost reales ca membru al Comitetului Internațional Olimpic.

Noul mandat al lui Octavian Morariu va dura opt ani. Decizia a venit astăzi, în urma celei de-a 138-a Sesiuni a forului olimpic, care a avut loc chiar la Tokyo.

„Sunt foarte recunoscător că am fost reales membru permanent al Comitetului Internaţional Olimpic la cea de-a 138-a Sesiune a sa, de la Tokyo. De asemenea, sunt mândru să conduc Comisia Viitoarelor Gazde ale Jocurilor de Iarnă a CIO şi să fac parte din echipa olimpică încă opt ani. 

Cum mă cunoaşte toată lumea, voi fi un promotor al valorilor olimpice şi un apărător al spiritului olimpic. În timpul acestui nou mandat, în următorii opt ani, îmi voi pune toate abilităţile şi munca în serviciul Mişcării Olimpice, aşa cum am făcut şi până acum”, a scris Octavian Morariu pe contul său de Instagram. 

Octavian Morariu, omul care a adus flacăra olimpică în România

Octavian Morariu este cel care, în timpul celui de-al doilea mandat al său ca președinte COSR, a reușit să aducă pentru prima dată Flacară Olimpică în România, aprinsă pentru FOTE Brașov 2013.

În 2018, Octavian Morariu a fost desemnat Președintele Comisiei de Evaluare pentru Jocurile Olimpice de Iarnă 2026. În calitatea sa de membru CIO, Morariu mai face parte din următoarele comisii: Comisia pentru Programul Olimpic, Comisia de Relații Internaționale, Comisia pentru Afaceri Publice și Dezvoltare prin Sport și Comisia de Coordonare a Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022.

VIDEO Justin Gafiuc, ultimele detalii înaintea duelului România - Honduras

Citește și alte știri despre Jocurile Olimpice: 

Gata, e oficial! Ce oraș organizează Jocurile Olimpice din 2032: „E o zi istorică”

EXCLUSIV Ion Țiriac, dezarmant înainte de Jocurile Olimpice: „Nepăsare! Oare nu ne e rușine?” + previziunea făcută la Sydney, în 2000

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează