SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JOCURILE OLIMPICE

A apărut primul caz de Covid-19 în Satul Olimpic, unde sunt cazați sportivii

Primul caz de Covid-19 la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Foto:GettyImages
Primul caz de Covid-19 la Jocurile Olimpice de la Tokyo Foto:GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 iulie 2021 16:45 / Actualizat sambata, 17 iulie 2021 19:59

Primul caz de coronavirus în rândul delegațiilor olimpice a apărut la Tokyo. Este vorba de un cetățean străin care se ocupă de organizarea evenimentului.

Persoana infectată nu este din rândul sportivilor care urmează să concureze pentru medalii la Tokyo. Cazul a fost confirmat de Comitetul de Organizare al JO de la Tokyo.

Toshiru Muto, directorul executiv al comitetului, nu a precizat identitatea persoanei testate pozitiv şi nici naţionalitatea acestuia. De asemenea, nu a fost precizat dacă este vorba de o persoană vaccinată sau nevaccinată, anunță The Guardian.

Oficialul nipon a precizat că au fost luate toate măsurile pentru a împiedica răspândirea infecţiei, astfel încât toţi atleţii din Satul Olimpic să se simtă în siguranţă.

Organizatorii şi Comitetul Olimpic Internaţional fac eforturi pentru a asigura publicul larg şi sportivii participanţi că Jocurile Olimpice 2021 se vor desfăşura într-un cadru sigur pentru toată lumea.

Depistat în aeroport

Ryu Seung-min, 38 de ani, membru al Comitetului Olimpic Internațional și ex-jucător de tenis de masă, a confirmat pe Instagram că a fost testat pozitiv la aeroportul Narita. El e vaccinat și se testase înainte de a pleca din Seul, fiind negativ. A fost mutat în izolare, e asimptomatic și cel mai probabil nu va fi prezent deloc la competiție.

Tokyo este la cel mai dificil moment în acest an

Jocurile Olimpice se țin la Tokyo în cel mai dificil moment din punct de vedere epidemiologic. Cu 1.308 cazuri noi de infectare cu Covid raportate joi, Tokyo a înregistrat cea mai mare cifră zilnică a îmbolnăvirilor începând din luna ianuarie.

Guvernul metropolitan din Tokyo a anunţat peste 1.000 de cazuri zilnice de coronavirus pentru a doua zi consecutiv, cifre pe care capitala niponă nu le mai înregistrase de şase luni şi cu tendinţa de creştere de circa o lună.

VIDEO. Prima corespondență GSP din Japonia:

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Interviu spectaculos cu George Ganea, omul de gol al României la Tokyo: „N-avem defecte. Mergem spre medalie!”

Ce șanse avem să câștigăm medalii la Jocurile Olimpice? Analiza GSP, de la gimnastică la canotaj

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează