SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  CANOTAJ

Exclusiv Răspunsul Ministerului Transporturilor, după ce Elisabeta Lipă s-a luat de ministrul Cătălin Drulă: „Cerințele au fost rezolvate”

Cătălin Drulă
Cătălin Drulă

Articol de - Publicat luni, 02 august 2021 15:14 / Actualizat luni, 02 august 2021 17:19

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, i-a răspuns repede Elisabetei Lipă, după ce aceasta i-a reproșat problemele pe care canotorii le au în timpul antrenamentelor.

Medaliații olimpici de la canotaj s-au întors acasă, duminică, 1 august, după ce au făcut istorie la Tokyo, prilej cu care preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, i-a reproșat ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, că a refuzat să comunice cu ea referitor la problemele pe care canotorii le au în timpul antrenamentelor pe lacul Snagov din cauza ambarcațiunilor de agrement cu motor.

Ministerul condus de Cătălin Drulă menționează într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor că cerințele Federației Române de Canotaj au fost rezolvate și măsurile dorite, impuse.

În data de 25.06.2021, Federația Română de Canotaj a trimis Autorității Navale Române (ANR) o adresă prin care solicită limitarea vitezei de deplasare a ambarcațiunilor de agrement pe lacul Snagov, la limita producerii de valuri, până în data de 15 iulie. În data de 28.06.2021, adresa este înregistrată la ANR, iar în data de 30.06.2021 este emis un aviz către navigatori. Avizul conține limitarea de viteză solicitată de Federație, interdicția de traversare a culoarelor de antrenament și obligația de respectare a indicațiilor de la ambarcațiunile care însoțesc sportivii. Tot pe data de 30.06.2021, ANR trimite Federației Române de Canotaj un răspuns la adresa inițială, prin care informează că cerințele au fost rezolvate și măsurile dorite, impuse. MTI dorește să felicite echipa României de canotaj pentru rezultatele excelente obținute la Jocurile Olimpice
-se arată în comunicatul MTI transmis la solicitarea Gazetei Sporturilor.

Ministerul Transporturilor a mai transmis că intenția de revizuire a regulilor de navigație pe lacul Snagov, dar și altele, există la nivelul ministerului și va fi analizată în perioada imediat următoare, precum și faptul că acest proces a început deja, așa cum o dovedește modificarea regulilor de navigație pe lacurile Tarnița și Fântânele.

+13 FOTO

Elisabeta Lipă l-a atacat pe ministrul Cătălin Drulă

„Mulţumesc ministrului de interne Bode, pentru că prin Poliţia Transport Naval a reuşit, înaintea plecării spre Tokyo, să ne asigure linişte pe lac. Pentru că am văzut ce se întâmplă la Orşova, pe Dunăre şi la Snagov. Deci nu este tocmai o fericire să te poţi antrena, pentru că noi am avut în aceeaşi măsură multe antrenamente ratate. 

Îi mulţumesc şi ministrului Drulă (n.r. - ministrului transporturilor, Cătălin Drulă), care nu mi-a răspuns nici la mesaj, nici la telefon, dar asta nu înseamnă că el a scăpat. Pentru că e clar legislaţia este învechită şi trebuie modificată. 

Trebuie să convieţuim cu toţii pe acest lac, dar trebuie să respectăm regula bunului-simţ şi legislaţia. Legislaţia care va fi, pentru că cea de acum sigur nu este respectată”, a declarat Elisabeta Lipă duminică, 1 august, la sosirea lotului de canotaj al României.

România a încheiat competiţia de canotaj de la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu 3 medalii, una de aur şi două de argint, obţinând astfel locul 4 în clasamentul pe naţiuni, după Noua Zeelandă (3 aur, 2 argint), Australia (2 aur, 2 bronz) şi Olanda (1 aur, 2 argint, 2 bronz). 

Cele trei medalii ale lotului condus de antrenorul italian Antonio Colamonici au fost obţinute de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş - aur la dublu vâsle feminin; Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari - argint la patru rame masculin; Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă - argint la dublu rame masculin.

Bilanţul olimpic general al canotajului românesc este de 20 de medalii de aur, 12 de argint şi 9 de bronz.

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Istoria nu se scrie acum » România este eliminată în sferturi la tenis de masă de Hong Kong

Știri de ultimă oră de la Jocurile Olimpice - 2 august 2021 » România pierde în sferturile de finală la tenis de masă + Programul românilor marți, 3 august

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
22robert03
22robert03  •  02 August 2021, 17:15

In ce lume paralela traiesti?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează