SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  SCRIMĂ

Reacție bizară a ministrului Eduard Novak după ce Ana Maria Popescu a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice: „Nici așa nu putea să câștige aurul”

Reacția ministrului Eduard Novak după ce Ana Maria Popescu a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice
Reacția ministrului Eduard Novak după ce Ana Maria Popescu a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 iulie 2021 15:46 / Actualizat duminica, 25 iulie 2021 18:48

Minsitrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak a avut o reacție ciudată după ce Ana Maria Popescu a pierdut finala de la turneul olimpic de scrimă.

După ce Ana Maria Popescu a afirmat, după ce a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de spadă, că speră ca această performanţă să fie suficientă astfel încât să fie asigurat un buget pentru viitorul scrimei româneşti, reacția ministrului Novak nu a întârziat să apară.

După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri. 

„Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica”, a afirmat Eduard Novak, potrivit Digi Sport.

Novak a ținut să o laude pe Popescu pentru argintul de la spadă

Novak a precizat că, pentru el medalia câştigată de Ana-Maria Popescu este de aur, şi nu de argint, fiind o campioană „uriaşă”: „Ana-Maria Popescu a obţinut un super rezultat, sincer peste aşteptările mele. 

Dar pentru mine această medalie de argint este o medalie de aur. Pentru Ana-Maria, felicitări din inimă, este o campioană uriaşă a României”.

Foto. Ana Maria Popescu la finala de spadă

Ana Maria Popescu, alături de Radu Podeanu și Mircea Lascar, antrenorul, respectiv maseurul ei 
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
Ana Maria Popescu, în finala de la spadă, cu Sun Yiwen, la Jocurile Olimpice
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
Sun Yiwen
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
Ana Maria Popescu, în finala de la spadă, cu Sun Yiwen, la Jocurile Olimpice
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
Ana Maria Popescu, în finala de la spadă, cu Sun Yiwen, la Jocurile Olimpice
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
+43 FOTO

Citește și alte știri despre Jocurile Olimpice:

David Popovici și Robert Glință, în semifinalele probelor de 200m liber, respectiv 100m spate la Jocurile Olimpice » Daniel Martin, eliminat

România - Coreea de Sud, al doilea meci al „tricolorilor” la Jocurile Olimpice

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
ceaiuri
ceaiuri  •  26 Iulie 2021, 12:53

trebuiesc bani pentru ramuri sportive unde sunt reale sanse(ungurii cred ca finanteaza decat 10 sporturi restul se descurca...si castiga medalii peste tot,J.O.,C.M.,C.E,)si stimulente(80k de euro pt o medalie olimpica pare f putin fata de cat se castiga la sportul in...7)

4462862437098706
Ivan Catalin  •  26 Iulie 2021, 09:41

Alocați finanțarea întâi si apoi emiteți păreri si trageți concluzii!! lasati oamenii specialisti in domeniu ( scrimă,handbal,fotbal ..etc) să gândeasca planuri de viitor pentru generatiile viitoare,Dvs doar manageriați ..nimic mai mult!

xxrapi
xxrapi  •  25 Iulie 2021, 20:02

Adevarul este ca acest ministru nu prea a facut ceva pentru sportul romanesc.(ca de altfel precum colegii sai din guvernare ,in general; nu ca si cei anteriori ar fi facut ceva!) Eu cred ca Ana Maria are dreptate ,stie cam cat a investit ea singura pentru a putea sa ajunga aici. Atat zic. Hai ROMANIA! ("kiar "asa,romania?)

Vezi toate comentariile (10)
Comentează