SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ROMÂNIA - COREEA DE SUD

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA Pe cine înfruntă „tricolorii” » Cine e sud-coreeanul cu clauză de reziliere de 80 de milioane de euro: City și Juventus sunt pe urmele lui

„Tricolorii” vor avea de înfruntat duminică la Kashima nu doar furia unui favorit rănit, ci și dorința tânărului Lee Kang-in de a spăla rușinea eșecului cu Noua Zeelandă / foto: Raed Krishan +13   FOTO
„Tricolorii” vor avea de înfruntat duminică la Kashima nu doar furia unui favorit rănit, ci și dorința tânărului Lee Kang-in de a spăla rușinea eșecului cu Noua Zeelandă / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 25 iulie 2021 11:28 / Actualizat duminica, 25 iulie 2021 11:49

Aceasta e clauza de reziliere pe care o are la Valencia coreeanul Lee Kang-in, 20 ani, starul naționalei U23 pe care „tricolorii” îl vor întâlni astăzi la Kashima. Manchester City și Juventus sunt pe urmele puștiului declarat cel mai bun jucător la CM U20 din 2019. 

  • Coresepondență din Kashima
  • Azi, de la ora 14:00, „tricolorii” olimpici dau piept cu reprezentativa similară din Coreea de Sud, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TVR și Eurosport.

„Tricolorii” vor avea de înfruntat duminică la Kashima nu doar furia unui favorit rănit, ci și dorința tânărului Lee Kang-in de a spăla rușinea eșecului cu Noua Zeelandă. Puștiul de 20 de ani e marele star al asiaticilor, care a avut însă un început timid la JO, fiind schimbat după o oră de joc. 

Pe cine înfruntă „tricolorii” » Cine e sud-coreeanul cu clauză de reziliere de 80 de milioane de euro

Mijlocașul Valenciei a fost desemnat cel mai bun fotbalist al Mondialului U20 din 2019, titlu pe care l-au mai primit de-a lungul vremii Messi, Aguero sau Pogba. La 6 ani atrăgea deja privirile prin calitățile sale excepționale etalate la un show TV din Coreea, Shoot Dori, iar la 10 ani era recrutat în Academia Valenciei.

S-a mutat cu întreaga familie în Spania, iar Lee a ajuns să aibă o clauză de reziliere enormă pentru vârsta lui: 80 de milioane de euro!

Pe cine înfruntă „tricolorii” » Cine e sud-coreeanul cu clauză de reziliere de 80 de milioane de euro: City și Juventus sunt pe urmele lui
Lee Kang-in, în acțiune în La Liga / foto: Guliver/Getty Images

Altă miză: scutirea de armată 

El își termină vara viitoare contractul pe Mestalla, iar marile cluburi îi dau deja târcoale, pentru că puștiul refuză deocamdată să prelungească la Valencia. 

Manchester City și Juventus sunt primele pe lista de așteptare în speranța că vor pune mâna pe perla cu un stâng magic. Lee a debutat deja și în Champions League la un 1-0 cu Chelsea și a devenit cel mai tânăr coreean ever din UCL, depășindu-l pe Jeong Woo-yeong, ex-Bayern Munchen. În plus, pentru coreeni mai este o miză specială la JO. 

Toți sportivii care devin campioni olimpici, mondiali sau cuceresc Jocurile Asiei sunt scutiți de serviciul militar obligatoriu, care se întinde pe 20 de luni! Este o lege introdusă în anii '70, considerându-se că sportivii care aduc notorietate Coreei pot beneficia de acest favor.

Lee Kang-in, „racolat” și pentru reclame 

Profilul lui Lee Kang-in și potențialul său comercial fantastic în special pentru Asia au făcut multe companii de renume să bată la ușa mijlocașului Valenciei

El a apărut anul trecut într-un clip al gigantului Pepsi, promovând una dintre băuturile sale emblematice, Gatorade. Spotul durează 40 de secunde, a fost filmat chiar la una dintre bazele de pregătire ale clubului iberic, iar tânărul fotbalist ar fi încasat în jur de 500.000 de euro pentru proiect.

400.000 de euroe salariul pe care-l are momentan Lee Kang-in la Valencia, dar noul contract îi va aduce probabil un boom considerabil în conturile bancare

VIDEO Lee Kang-in, steaua în devenire a Valenciei

Citește și alte știri despre naționala olimpică a României:

Cum se califică România în „sferturi” la Jocurile Olimpice: criteriu diferit de departajare

Mirel Rădoi pregătește două schimbări pentru meciul cu Coreea de Sud » Mutările preconizate de GSP

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
albertinhoo
albertinhoo  •  25 Iulie 2021, 13:33

Face ceva la Valencia? Nu am auzit de el.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează