SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  FESTIVITATE

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA Surpriză în delegația României! COSR a decis cine va fi port-drapelul României la festivitatea de închidere a Jocurilor Olimpice

Cătălin Chirilă // FOTO: Raed Krishan
Cătălin Chirilă // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 08 august 2021 08:57 / Actualizat duminica, 08 august 2021 09:12

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a stabilit sportivul care va duce steagul României la festivitatea de închidere care va începe de la ora 14:00 pe Stadionul Olimpic. „Este o mare onoare și o mândrie pentru mine, dar eu cred că Victor Mihalachi, colegul meu, trebuia să fie purtătorul de steag”, a declarat canoistul Cătălin Chirilă (23 de ani).

  • Echipa de jurnaliști GSP din Japonia, formată din Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto), transmite știri de ultimă oră.

Deși toată lumea se aștepta ca Victor Mihalachi (32 de ani), cvadruplul campion mondial și tot de patru ori campion european, să îndeplinească această misiune, conducerea COSR a hotărât ca steagul să fie dus de colegul său de canoe, Cătălin Chirilă (23 de ani).

„Este o mare onoare și o mândrie pentru mine, dar eu cred că Victor Mihalachi, colegul meu, trebuia să fie purtătorul de steag. Victor are un palmares net superior, e la ultima sa ediție de Jocuri Olimpice, merita acest lucru. Eu nu am însă nicio putere de decizie", a declarat Cătălin Chirilă.

Copilul din Sarichioi cu gânduri mărețe

Cătălin Chirilă a ocupat împreună cu Victor Mihalachi locul 5 în finala de canoe dublu pe 1.000 de metri la Tokyo. Apoi, în simplu, tot pe distanța de 1.000 de metri a terminat pe locul 11. 

„Este un rezultat îmbucurător, aș putea spune. Pentru că eu nu m-am antrenat deloc în simplu. Așa cum am spus, o să merg mai departe și o să încerc să devin tot mai bun în această probă. Voi lupta să ajung la Paris și să obțin și un rezultat mare", spune Cătălin.

Îi e dor de casă, de Tucea natală.  „Sunt luni bune de când nu am mai fost acasă. Abia aștept să ajung în satul meu, la Sarichioi", spune Cătălin. Sarichioi este un sat de ruși-lipoveni, situat pe malul lacului Razim. De acolo a plecat acum 8 ani Cătălin.

„Familia nea nu este o familie de pescari, nu aveam o barcă acasă. Eu nu prea mergeam pe lac cu barca. Au venit însă doi antrenori, la noi la școală, să facă o selecție. Adina Cuculici și Ionuț Manolache sunt cei care m-au pus prima dată în barcă", își amintește Cătălin.

În careul din fața școlii au fost aleși 8 băieți și trei fete, dar sport de performanță a ajuns să facă doar Cătălin. După un an au fost trimiși acasă, nu mai erau fonduri, dar Cătălin nu a vrut să renunțe la canoe. 

„M-am dus cu părinții la Tulcea, la Clubul Danubius. Acolo m-a văzut domnul director Vasile Miron. M-a pus într-o probă, i-a plăcut și am rămas în barcă", spune acum râzând Cătălin.

VIDEO. Cursa lui Cătălin Chirilă din finala B:

Roșcatul cu corpul sculptat parcă, copilul din Sarichioi, va duce azi steagul României la Tokyo. "E o mare responsabilitate. Sper ca peste trei ani să arăt că am meritat să am această onoare", încheie canoistul român.

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice:

Bilanțul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo » Locurile ocupate de sportivii „tricolori” și comparația cu Rio

Allyson Felix a intrat în istorie! Și-a trecut în palmares a 11-a medalie la Jocurile Olimpice

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează