SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  CANOTAJ

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA S-a deschis robinetul cu medalii la canotaj? Răspunsurile lui Marius Cozmiuc: „Mâine, facem o finală spectaculoasă!”

Marius Cozmiuc și Ciprian Tănasă  // FOTO: Raed Krishan
Marius Cozmiuc și Ciprian Tănasă // FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 28 iulie 2021 07:48 / Actualizat miercuri, 28 iulie 2021 08:04

Marius Cozmiuc și Ciprian Tănasă au câștigat semifinala probei de dublu rame masculin și au intrat în finala de mâine, de la ora 03:18. 

  • Într-un dialog cu reporterul GSP Marian Ursescu, canotorul Marius Cozmiuc a fost foarte încrezător în șansele României de a mai lua medalii la Tokyo, în probele de canotaj;
  • Marius Cozmiuc și Ciprian Tănasă s-au calificat în finală cu un timp de 6:13.51.
Marius Băcăoanu, despre barca de argint a României: „Nu suntem excepționali ca fizic, dar suntem excelenți ca ambiție și caracter!”
CANOTAJ
Marius Băcăoanu, despre barca de argint a României: „Nu suntem excepționali ca fizic, dar suntem excelenți ca ambiție și caracter!”

Marius Cozmiuc: „Am scos cel mai bun timp al nostru”

- Marius, o cursă importantă pentru voi astăzi. Finală olimpică, de pe primul loc, cel mai bun timp. Aveți moral. 
- Este ceea ce aveam nevoie. Oricum, eram foarte motivați și înainte, și foarte încrezători. Așteptăm ziua de mâine ca să facem o cursă cât mai frumoasă și să ne bucurăm de moment. 

- S-a deschis robinetul de medalii la canotaj? Azi au venit primele două, mâine ar putea, Doamne-ajută!, alte două și poimâine încă una. Ar fi senzațional! 
- Ar însemna foarte mult pentru noi ca sportivi și pentru canotajul românesc. Mă bucur foarte mult pentru Ancuța Bodnar și Simona Radiș și pentru băieții de la 4 rame, dar și pentru ceilalți colegi. Și pentru Ionela, care a prins finală. Îmi pare rău pentru băieții de la 8+1, nu mă așteptam să nu prindă finala, dar asta este. 

- Fetele de la 8+1 au făcut record mondial. 
- Da, am văzut, am rămas „wow”! Bravo lor! Și noi am mers cu un timp bun, cel mai bun al nostru. Doar la Plovdiv, aveam 6 minute și 16 secunde, acum am scos 6 minute și 13, deci primul timp. Sperăm și mâine să facem o cursă și mai bună. De fapt, sunt sigur că vom face. 

- Se simte adrenalina? 
- Este adrenalină. Mi-au dat încredere rezultatele Simonei și a Ancuței, la fel și cu băieții din 4 rame.

România, în finală feminină la 8+1 cu cel mai bun timp mondial!

Barca feminină de 8+1 a României a recâștigat recalificarea și a obținut un bilet către finală. 

„Tricolorele” Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea au reușit o cursă foarte bună, recuperând pe final distanța față de Canada.

S-a deschis robinetul cu medalii la canotaj? Răspunsurile lui Marius Cozmiuc: „Mâine, facem o finală spectaculoasă!”
Barca feminină de 8+1, foto: Raed Krishan/GSP

 România a terminat cu un timp de 5:52.99, stabilind cel mai bun timp mondial. Finala va avea loc pe 30 iulie, de la ora 04:05.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș, primele cuvinte după aurul olimpic: „Am meritat totul!” » Cum s-au motivat înainte de cursă

Moment emoționant la Jocurile Olimpice: imnul României a răsunat în premieră la Tokyo! Ancuța Bodnar și Simona Radiș, medalia de aur #90 din istorie

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează