SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  RAZBOI IN UCRAINA

Continuă sancțiunile » Rusia și Belarus, excluse de la Jocurile Paralimpice de Iarnă 2022

Președintele IPC, Andrew Parsons // Foto: Imago
Președintele IPC, Andrew Parsons // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 03 martie 2022 11:26 / Actualizat joi, 03 martie 2022 12:41

Comitetul Paralimpic Internațional (IPC) a anunțat că sportivii din Rusia și Belarus nu vor putea participa la Jocurile Paralimpice de Iarnă din 2022 de la Beijing.

IPC a anunțat ieri că le va permite sportivilor din cele două țări să participe drept neutri. Decizia a stârnit numeroase critici, astfel că forul a revenit și a ales să excludă Rusia și Belarus din competiție.

„În ultimele 12 ore, un număr copleșitor de membri au luat legătura cu noi și au fost foarte deschiși, fapt pentru care le sunt recunoscător. Ei ne-au spus că, dacă nu ne reconsiderăm decizia, sunt șanse mari să existe consecințe grave asupra Jocurilor Paralimpice de Iarnă de la Beijing 2022.

Având în vedere acest lucru și pentru a păstra integritatea acestor Jocuri și siguranța tuturor participanților, am decis să refuzăm înscrierile sportivilor de la Comitetul Paralimpic Rus și NPC Belarus”, a spus președintele IPC, Andrew Parsons, conform The Guardian.

FIFA ar fi decis ce se întâmplă cu locul Rusiei la barajul pentru CM 2022!
CM 2022
FIFA ar fi decis ce se întâmplă cu locul Rusiei la barajul pentru CM 2022!

Rusia și Belarus, excluse de la Jocurile Paralimpice de Iarnă de la Beijing 

„Prin luarea deciziei noastre de ieri, ne-am uitat la sănătatea și continuitatea pe termen lung a mișcării paralimpice. Suntem extrem de mândri de principiile și valorile care au făcut mișcarea ceea ce este astăzi.

Cu toate acestea, ceea ce este clar este că situația a escaladat rapid și ne-a pus acum într-o situație nemaiîntâlnită și imposibilă, atât de aproape de începutul Jocurilor. Ieri am spus că vom continua să ascultăm și asta facem”, a mai spus Andrew Parson.

Decizia afectează 83 de sportivi, 71 din Rusia și 12 din Belarus, pe care Parson îi cataloghează drept „victimele acțiunilor guvernelor lor”.

„Pentru sportivii parasportivi din țările vizate, ne pare foarte rău că sunteți afectați de deciziile luate de guvernele dumneavoastră săptămâna trecută care încalcă armistițiul olimpic. Sunteți victimele acțiunilor guvernelor voastre”, a spus Parson.

„Invazie barbară și fără sens”

Nadine Dorries, secretarul de stat al Regatului Unit pentru Digitalizare, Cultură, Media și Sport, a cerut IPC ieri să-și „reconsidere urgent” decizia, în timp ce Comitetul Paralimpic al SUA și Asociația Paralimpică Britanică și-au exprimat de asemenea dezamăgirea.

Astăzi, Nadine Dorries a salutat decizia IPC, potrivit sursei citate: „Sunt foarte mulțumită că IPC a luat acum decizia corectă și a răspuns apelului nostru de a interzice sportivii din Rusia și Belarus, ca răspuns la Putin, invazia barbară și fără sens a lui Putin”

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Încă un antrenor renunță la post în Rusia » A plecat înainte să debuteze!

Burcă a văzut refugiați ucraineni în hotel: „Plângeau la telefon”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează