SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ULTIMA ORĂ

S-au încheiat Jocurile Olimpice de la Tokyo

FOTO: Guliver/GettyImages +26   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de , , - Publicat duminica, 08 august 2021 08:48 / Actualizat luni, 09 august 2021 13:50

LIVE BLOG de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 8 august 2021. Echipa de jurnaliști GSP din Japonia, formată din Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto), au transmis cele mai importante știri de la fața locului.

Arigato!

Cu acest mesaj s-a pus punct, ieri, Jocurilor Olimpice de la Tokyo, un ”mulțumesc” adresat tuturor celor implicați în desfășurarea acestei ediții

Japonia a zâmbit și a mulțumit la festivitatea de încheiere a ediției cu numărul XXXII. "Nu există cuvinte pentru a exprima ce ați reușit. Ați acceptat ceva inimaginabil, ați înțeles ce trebuie făcut și prin muncă și perseverență ați depășit obstacole incredibile. Toate acestea v-au făcut olimpieni", a spus Seiko Hashimoto, președintele Comitetului de organizare, la ceremonia de închidere a JO de la Tokyo. 

A fost o ediție atipică, fără spectatori în tribune, cu teste zilnice pentru participanți, cu obligativitatea purtării măștii și a părăsirii teritoriului japonez în 48 de ore de la încheierea întrecerii la care au luat parte.

Soarele transformat în lună

Amânate cu un an din cauza pandemiei, Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost duse până la urmă la capăt fără incidente majore, iar festivitatea de încheiere a fost "Lumea pe care o împărțim", o referință la momentele grele prin care a trecut Planeta întreagă, a subliniat efectele acestei probleme asupra tuturor: lumile virtuale care s-au creat, separarea, anxietatea care a venit la pachet. "Suntem într-un nou normal, iar această ediție a fost o afacere diferită. Chiar dacă nu putem fi împreună, putem să împărțim acest moment. E unul pe care nu-l vom uita niciodată" a fost mesajul organizatorilor.

Dincolo de aceste cuvinte serioase, sportivii rămași în Japonia s-au bucurat ieri la ultimul eveniment al JO de la Tokyo, atunci când dispozitivul în care a ars timp de 17 zile flacăra olimpică s-a transformat din soare în lună și întunericul s-a așternut peste această ediție. Peste trei ani, Parisul speră ca lumea să revină la normal și sărbătoarea olimpică să fie împărtășită de cât mai mulți oameni. 

UPDATE 16:45 » VIDEO cu momentul românilor la defilare

UPDATE 15:00 » Medaliații la proba de maraton au fost premiați în timpul festivității

Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional și Lordul Sebastian Cole, președintele Federației Internaționale de Atletism, îi premiază pe câștigătorii probelor de maraton masculin și maraton feminin.

UPDATE 14:45 » Imagini spectaculoase de la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Organizatorii au pus la cale un spectacol grandios care să marcheze finalul acestei ediții a JO!

+22 FOTO

UPDATE 14:00 » A început festivitatea de închidere a Jocurilor Olimpice

A început festivitatea!

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a stabilit sportivul care va duce steagul României la festivitatea de închidere: canoistul Cătălin Chirilă (23 de ani).

Cătălin Chirilă a ocupat împreună cu Victor Mihalachi locul 5 în finala de canoe dublu pe 1.000 de metri la Tokyo. Apoi, în simplu, tot pe distanța de 1.000 de metri a terminat pe locul 11. 

VIDEO Reporterul GSP.RO Justin Gafiuc, corespondență din Japonia în ultima zi a Jocurilor Olimpice

UPDATE 11:40 » S-au încheiat Jocurile Olimpice

Finala Grecia – Serbia 10-13, de la polo, a fost ultimul eveniment care s-a desfășurat la această ediție a Jocurile Olimpice.

Cu 4 medalii (1 de aur și 3 de argint), România termină pe locul 46, după ce la Rio, în 2016, fost pe 47.

Pe primul loc, la numărul de medalii, s-a clasat delegația Statelor Unite cu 113 medalii (39 de aur, 41 de argint, 33 de bronz). China, cu 88 de medalii (39 de aur, 32 de argint și 18 de bronz) a fost a doua, iar Comitetul Olimpic Rus, cu 71 de medalii (20 de aur, 28 de argint și 23 de bronz) a fost a treia.

UPDATE 10:50 » O nouă medalie de aur pentru SUA

SUA continuă să adune medalii la sporturile de echipă. Naționala de volei feminin a câștigat finala cu Brazilia, sor 3-0 (25-21, 25-20, 25-14).

UPDATE 10:30 » Franța, campioană olimpică la handbal feminin

Franța a obținut medalia de aur și la handbal feminin. Franțuzoaicele s-au impus în finală contra echipei Comitetului Olimpic Rus, scor 30-25.

UPDATE 08:50 » SUA, campioană și la baschet feminin

După victoria din finala masculină, SUA a câștigat medalia de aur și la baschet feminin. Americancele s-au impus în finală în fața Japoniei, scor 90-75.

UPDATE 08:00 » Eliud Kipchoge, campion olimpic la maraton

Atletul Eliud Kipchoge, din Kenya, a câștigat azi proba de maraton. Atletul de 38 de ani a terminat cei 42 de kilometri în 2:08:38, la un minut și 20 de secunde e locul 2, ocupat de olandezul Abdi Nageeye. Medalia de bronz i-a revenit belgianului Bashi Abdi.

Gradție acestei victorii, Eliud Kipchoge ajunge la a patra medalie olimpică din carieră. Kenyanul a luat aurul, la maraton, în 2016 și maire are două medalii de bronz la 5.000 de metri, la Atena (2004) și Beijing (2008).

Azi se încheie Jocurile Olimpice

Azi, la Tokyo, au loc ultimele lupte pentru medalii. însă vom afla care sunt campionii olimpici la ciclism, volei feminin, handbal feminin și cine va câștiga proba masculină de maraton, una dintre cele mai importante de la Jocurile Olimpice.

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice: 

Allyson Felix a intrat în istorie! Și-a trecut în palmares a 11-a medalie la Jocurile Olimpice

Bilanțul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo » Locurile ocupate de sportivii „tricolori” și comparația cu Rio

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
dante54
dante54  •  10 August 2021, 08:35

Am fost peste Ungaria la numar de medalii si in clasamentul pe medalii in Sydney 2000. Romania s-a clasat pe locul 11 cu 11 de aur, 6 de argint si 9 de bronz, in total 26 de medalii in timp ce Ungaria, pe locul 13, a obtinut 8 de aur, 6 de argint si 3 de bronz, in total 17 medalii. Sa nu uitam ca Andreea Raducan i s-a retras medalia de aur in conditii discutabile iar Mihaela Melinte, marea favorita la aur la aruncarea ciocanului nu i s-a permis sa participe in finala, la care se calificase pe motiv de doping, in conditii mai putin discutabile. Asa am fi terminat pe locul 8 cu 13 medalii de aur. Dupa acea Olimpiada a survenit incet, incet declinul, cu punctul cel mai jos la Rio. Sa vedem ce se va intampla la Paris.

remarque
remarque  •  09 August 2021, 10:08
Postat de andrei.33 pe 08 August 2021, 17:57

Jurnaliștii gsp o ard tot cu bălării din liga bananieră de fotbal. Ar trebui sa scrie niste analize serioase in legătură cu starea sportului in Romania. Ungaria a luat 20 de medalii, vau băieți, 20! Noi luam 4 ai desteapta care comenta festivitatea de închidere ne spunea cum pentru prima data de la revoluție am crescut in clasament. Adică de la 47 la Rio la 46 acum... Parca as mai vrea o data sa fm "in declin" ca la Sydney unde am luat o sacoșă de medalii. Rușine!

si ce face cu ele? Tin de cald la iarna?

347655969058390
Ion Popescu  •  09 August 2021, 08:41

Daca te uiti la tarile din jurul nostru constati ca Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Serbia, Croatia, Slovenia, pana si Cosovo au obtinut rezultate mai bune. Fosta Yugoslavie avea o populatie comparabila cu Romania. Medalile de aur din fostele tari componente YU. sunt in numar de 11. Ar fi fost locul 7 pe natiuni , inainte de Franta, Italia, etc. De ce a decazut in asa hal Romania ? Vad ca nimeni nu face nici o analiza competenta.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close