SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  AFGHANISTAN

Talibanii i-au spulberat visul! Prima femeie afgană calificată la Jocurile Paralimpice nu mai poate părăsi țara natală

Zakia Khudadadi, foto. Instagram
Zakia Khudadadi, foto. Instagram

Articol de - Publicat marti, 17 august 2021 14:28 / Actualizat marti, 17 august 2021 14:30

Zakia Khudadadi (23 de ani), prima femeie afgană din istorie care urma să participe la Jocurile Paralimpice, nu va mai putea ajunge la Tokyo după ce talibanii au ajuns la putere în Afganistan. 

Prima apariție istorică a unei sportive din Afganistan la Jocurile Paralimpice de la Tokyo nu va mai avea loc după ce talibanii au ajuns la putere. Doi sportivi paralimpici urmau să reprezinte Afganistanul la Tokyo 2020, ambii la taekwondo: Hossain Rasouli și Zakia Khudadadi.

Zakia urma să fie prima femeie afgană din istorie care participa la Jocurile Paralimpice

Kabul, capitala afgană, a căzut în mâinile talibanilor care au declarat că intenționează să stabilească relații internaționale și să formeze un nou guvern. Aeroportul din Kabul este închis zborurilor comerciale, dar mii de afgani încearcă zilnic să fugă din țară cu ajutorul avioanelor occidentale. 

Pe fondul haosului și terorii care au cuprins Kabulul, mai multe persoane și-au pierdut viața, conform Reuters. Au fost persoane care s-au agățat cu disperare de avioanele care se pregăteau să decoleze, chiar!

Talibanii i-au spulberat visul! Prima femeie afgană calificată la Jocurile Paralimpice nu mai poate părăsi țara natală
Zakia Khudadadi

„Din păcate, Afganistanul nu va mai participa la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020. Datorită situației grave care se desfășoară în țară, toate aeroporturile sunt închise și nu există nicio modalitate de a călători la Tokyo", a declarat un purtător de cuvânt al Comitetului Paralimpic Internațional.

„A fost un vis pentru Afganistan să participe la Tokyo 2020, dar cu aceste circumstanțe nefericite este aproape imposibil", a declarat șeful de Misiune al Afganistanului, Arian Sadiqi pe Twitter.

Afganistanul trimisese cel puțin un sportiv la Jocurile Paralimpice la ultimele patru ediții.

5 sportivi la Jocurile Olimpice

Afganistanul a participat cu cinci sportivi la Jocurile Olimpice recent încheiate. Au fost patru reprezentanți la masculin, dar și unul la feminin. Atleta Kamia Yousufi a luat startul în serii la 100 metri și a doborât recodul național. Cu timpul său, 13,29 secunde nu a reușit să meargă însă mai departe. Kamia a fost și purtătoare de drapel la Tokyo, alături de Farzad Mansoori, care a participat la întrecerile de taekwondo. 

Pe lângă cei doi, Afganistanul a mai fost reprezentat de încă un atlet, Sha Mahmood Noor Zahi, de Mahdi Yovari (tir) și de Fahim Anwari (înot). Niciunul dintre cei sportivi nu au trecut de primul tur de calificare.

Interviu tare cu românul implicat la Jocurile Olimpice: „Cât se mai investește în România? Nu-i merităm pe sportivii olimpici!”

„Decât să fie acoperită de praf, o medalie poate salva vieți” » Gest impresionant: și-a donat argintul de la Tokyo pentru ca un copil să fie operat

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
gabortelevizor
gabortelevizor  •  17 August 2021, 18:55

"Talibanii i-au spulberat visul! Prima femeie afgană calificată la Jocurile Paralimpice nu mai poate părăsi țara natală"....deci visul ei era să părăsească ţara...ca şi visul lu' Kemenesi Nádia în 1989....

nebeleizis
nebeleizis  •  17 August 2021, 18:13
Postat de jgcwgwgvgebtr pe 17 August 2021, 15:33

O tara de lasi. Se plang de americani, se plang de talibani, ei nu fac nimic. ***

Fix ca romanica ... :)))

bombon
bombon  •  17 August 2021, 16:01

Este ceea ce ar face si Becali daca ar fi la conducerea sportului romanesc. Asta ca sa intelegeti cui ii faceti cultul personalitatii cu cate minimum 3 articole dedicate pe zi ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează