SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTOGP / MARELE PREMIU AL CEHIEI

Cal Crutchlow, marea surpriză din etapa a 11-a de MotoGP » Lorenzo n-a punctat, Rossi a urcat pe 2 în clasamentul general!

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 august 2016 16:36

Cal Crutchlow, 31 de ani, a câștigat etapa cu numărul 11 de MotoGP. Britanicul de la LCR Honda a făcut o cursă minunată, pe o pistă udă, după un start slab însă în Marele Premiu al Cehiei.

A început să atace după 5 tururi, când se afla în afara primilor 10 și, ușor, ușor a urcat spre podium. S-a luptat mai întâi cu Redding și Barbera, pentru ca mai apoi să treacă de ei, să preia conducerea cu 7 tururi înainte de final și să rămână acolo până sfârșit, obținând o victorie de senzație în fața a peste 80.000 de fani.

Podiumul a fost completat de Valentino Rossi (Yamaha) și Marc Marquez (Honda).

 Dezastru pentru Lorenzo

A fost o cursă cu două fețe pentru piloții Yamaha. Cei doi s-au zbătut multă vreme în afara primelor 10 poziții. O etapă cu final dezastruos pentru Lorenzo, care a terminat pe 17, după ce a schimbat motocicleta, nefiind mulțumit de pneul hard pe față ales înaintea startului cursei.

Rossi însă a recuperat spectaculos, chiar dacă, la un moment dat, ajunsese pe locul 13! A terminat pe poziția a doua și a urcat pe locul doi în clasamentul mondial, cu 144 de puncte, unde lider este Marquez, cu 197 de puncte.

Marc Marquez a plecat din pole-position în Marele Premiu al Cehiei (al 5-lea pole în 2016), dar n-a stat prea mult primul, fiind depășit de piloții Ducati, Andrea Iannone și Andrea Dovizioso, și, mai apoi, de Scott Redding (OCTO Pramac Yakhnich), fiind al 4-lea la ieșirea din al doilea tur.

63pole-position a adunat Marquez în carieră, egalându-i astfel pe Rossi și Lorenzo

Britanicul Redding a fost revelația primei părți a cursei, ajungând până pe poziția a doua după 4 tururi, dar a încheiat slab, pe 15, ultimul loc care punctează în clasament.

Abandon pentru Dovi

Marquez a avut un start foarte bun, la fel ca Iannone și Dovizioso. Cel din urmă a trebuit să schimbe motocicleta din cauza unor probleme mecanice după 9 tururi. Ajuns la boxe, s-a arătat vizibil nemulțumit de alegerea pneurilor de pe a doua motocicletă și, inițial, nu a vrut să revină pe circuit. A fost convins de echipa sa, însă a abandonat în cele din urmă. Colegul său de la Ducati, Andrea Iannone, părea că se îndreaptă spre o nouă victorie. L-a "trădat" însă pneul față și a încheiat pe poziția a 8-a.

Revenirile spectaculoase a lui Crutchlow și Rossi

După 8 tururi, a fost momentul în care veteranul MotoGP, Valentino Rossi, a început să urce în clasament. Și-a folosit experiența pe circuit și a profitat și de câteva neatenții ale adversarilor.

La jumătatea cursei, clasamentul era condus de Iannone, urmat de Redding și Barbera, cu Crutchlow și Marquez luptându-se pentru locul 4. Rossi urcase până pe 8, iar Lorenzo era pe 12.

A fost o luptă frumoasă în primul pluton, unde britanicii Crutchlow și Redding nu s-au menajat, fiind "arbitrați" de spaniolul Hector Barbera. Pilotul LCR Honda a avut o strategie mai bună și a ajuns în spatele lui Iannone, aflat primul la acel moment.

Cu 8 tururi înainte de finalul cursei, Crutchlow a început atacul la Iannone. Italianul a închis, inițial, bine interiorul, dar a fost depășit în cele din urmă de pilotul LCR Honda.

Marquez a trecut pe 4, depășindu-l pe Redding, care a început să dea semne de oboseală. Rossi, venit tare din spate, a profitat de greșelile lui Redding și Vinales, a ajuns până pe 5 și apoi i-a luat fața și lui Marquez, care a încercat să revină pe poziția a 4-a, dar n-a reușit. "Doctorul" a trecut apoi pe interior și de Iannone (aflat pe doi, după ce-l depășise Crutchlow) și a încheiat pe 2. Marc n-a stat pe gânduri și a urcat pe 3, profitând de problemele lui Iannone, căruia i se rupeau bucăți din pneul față al motocicletei.

 Clasament Marele Premiu al Cehiei

brno cehia clasament

CLASAMENT GENERAL

clasament general

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
shark_34
shark_34  •  21 August 2016, 23:20

Valentino Rossi,cel mai bun motociclist din toate timpurile,pana în prezent!

gizeh
gizeh  •  21 August 2016, 17:31

Vale... campion D.O.C . Lorenzo un păcălici.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează