SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTOGP/ ETAPA A 4-A / MARELE PREMIU AL SPANIEI

Cursă sublimă făcută de Valentino Rossi pe circuitul de la Jerez! Veteranul MotoGP le-a dat o lecție lui Lorenzo și Marquez la ei acasă

Articol de - Publicat duminica, 24 aprilie 2016 15:41

 Valentino Rossi (Yamaha) a câștigat Marele Premiu al Spaniei. Italianul a plecat din pole-position în cursa de la
Jerez. A fost pentru prima dată în actualul sezon când s-a întâmplat asta. 

 Valentino Rossi (Yamaha) a câștigat Marele Premiu al Spaniei. Italianul a plecat din pole-position în cursa de la
Jerez. A fost pentru prima dată în actualul sezon când s-a întâmplat asta. 

A fost a treia cursă consecutivă în care prima linie de pe grila de start a fost completată de aceiași trei piloți: Rossi, Lorenzo și Marquez, toți trei folosind  pneu hard pe față și mediu pe spate.

Al 62-lea pole-positionpentru Valentino Rossi la toate clasele

Valentino Rossi a avut un start excelent conducând cursa de la un capăt la altul. Dovizioso a plecat și el bine, a atacat locul doi, dar a fost împins pe 3 de Lorenzo. Marquez a avut probleme la începutul cursei, ajungând pe 4, fiind depășit și de Dani Pedrosa, colegul său de la Honda.

Lorenzo a atacat rapid, vrând să-l depășească pe Rossi, dar "Doctorul" a închis bine și l-a ținut la distanță pe "Rechin". A fost  o cursă spectaculoasă făcută de veteranul Rossi, care l-a pus la respect pe campionul mondial pe un circuit care nu e chiar pe placul italianului.

Două greșeli făcute de Marquez l-au ținut departe de primele locuri la început. După 2 tururi, Marquez a început să recupereze, ajungând pe 3, iar "Jokerul" l-a presat pe Lorenzo în mod constant, lucru de care a profitat Rossi, care a luat o distanță liniștitoare.

Marquez a dat dovadă de maturitate, a făcut o cursă inteligentă și cu multă răbdare a stat ca un ghimpe în coasta lui Lorenzo așteptând o ocazie pentru a ataca, spre deosebire de alte dăți când s-ar fi aruncat la risc să-l depășească pe pilotul din fața sa. A preferat să ocupe ultimul loc de pe podium decât să facă o greșeală inutilă care să-l scoată complet din luptă.

Marquez a bifat o a treia greșeală cu 11 ture înainte de final, permițându-i lui Lorenzo să mărească avantajul și pierzând definitiv lupta pentru locul 2.

Bautista a abandonat în turul 11. 

Surprinzător, Aleix Espargaro a pilotat bine, fiind pe 5, după Pedrosa. De altfel, pilotul Suzuki l-a presat în mod constant pe cel de la Honda. Aleix a demonstrat că traversează, poate, cea mai bună formă din cariera sa

Încă un dezastru pentru Dovizioso!

După 9 tururi, motocicleta lui Dovizioso (Ducati) a început să scoată fum, iar italianul a fost nevoit să abandoneze. Nici celălalt pilot de la Ducați, Andrea Iannone, nu a avut o zi foarte bună. După un start teribil de cursă, italianul a trebuit să muncească serios pentru a recupera mai multe poziții, oprindu-se pe 7.

CLASAMENT MARELE PREMIU AL SPANIEI

clasament jerez

CLASAMENT GENERAL

clasament general

"Cred că a fost weekend-ul perfect pentru mine, am fost mai rapid, motocicleta a fost fantastică, am muncit bine cu echipa mea, le mulțumesc tuturor. Am forțat de la început și totul a ieșit așa cum îmi doream, victoria are un gust aparte" Valentino Rossi

"Ritmul meu n-a fost foarte bun la început, Rossi a fost mai rapid, eu am păstrat distanța, dar când am încercat să-l ajung am avut probleme. Am fost foarte puternic la început, dar am avut probleme pe linia dreaptă, am avut probleme cu overspinningul" Jorge Lorenzo (Yamaha)

"Am văzut de la început că nu am un ritm bun, am stat în spatele lui Lorenzo, am încercat de două trei ori să-l ajung pe Jorge, apoi mi-am dat seama că trebuie să mă mulțumesc cu locul 3. Cei doi Yamaha au fost mai rapizi, așa că mi-am conservat poziția"  Marc Marquez (Honda)

Următoarea etapă, Marele Premiu al Franței, pe circuitul
de la Le Mans, e programată pentru 8 mai.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
gicutzu69
gicutzu69  •  24 Aprilie 2016, 18:02

Rossi the best!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează