SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTOGP

Ducati dă lovitura! E oficial » Contract de 25 de milioane de euro și cea mai tare motocicletă de pe circuit

Guliver/Getty Images
Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 18 aprilie 2016 15:32

Se anunță un 2017 extrem de interesant în MotoGP. Ducati face azi anunțul: l-a convins pe Jorge Lorenzo să semneze un contract pe doi ani. Campionul mondial en-titre va primi pentru cele două sezoane aproximativ 25 de milioane de euro, scrie Gazzetta dello Sport!

Spaniolul e sub contract cu Yamaha din 2008 și a câștigat 3 titluri mondiale. Începând din 2017, Lorenzo va avea la dispoziție ceea ce șefii de la Ducati spun că este cea mai bună motocicletă la ora actuală.

"Rechinul" va avea misiunea de a reuși ce n-a putut nici Valentino Rossi în cei doi ani în care s-a aflat sub contract cu Ducati (2011, 2012). Atunci, "Il Dottore" a bifat doar 3 podiumuri.

Echipa italiană n-a mai cucerit titlul din 2007, când Casey Stoner a reușit această performanță. Australianul e și ultimul care a adus o victorie pentru Ducati, în 2010, chiar la el acasă.

În urmă cu câteva săptămâni, Rossi declarase: "E nevoie să c**** ca să semnezi cu Ducati. Așa că eu cred că Lorenzo va continua cu Yamaha".

Spaniolul a fost convins de contractul extrem de bun oferit de Ducati, aproximativ 25 de milioane de euro în 2 ani, dar și de cea mai tare motocicletă de pe circuit. 

Munca celor de la Ducati l-a convins pe pretențiosul Jorge, cunoscut pentru meticulozitatea sa. Șefii echipei italiene sunt convinși că vor avea mare succes cu spaniolul, având în vedere că doi piloți mai slab cotați decât Lorenzo, Andrea Iannone și Andrea Dovizioso, au arătat cât de puternică e motocicleta, luptând mereu pentru podium. Dovizioso a fost și cel mai ghinionist, fiind pus la pământ în două etape de greșelile lui Iannone, respectiv Pedrosa.

Rămâne de văzut cine va rămâne coleg cu Lorenzo dintre cei doi Andrea, pe cine va aduce Yamaha în locul campionului mondial en-titre (Maverick Vinales, de la Suzuki, e varianta cea mai vehiculată).

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
711328942333656
Bortan Serban  •  18 Aprilie 2016, 16:08

Asta scrie si in articol !

pfa78
pfa78  •  18 Aprilie 2016, 15:57

Rossi nu are nici o victorie cu Ducati trei podiumuri poate

Vezi toate comentariile (2)
Comentează