SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTOGP

Își "sapă" Marquez idolul? Valentino Rossi face acuzații extrem de dure la adresa lui Marc » "E un complot, vrea să cîștige Lorenzo, e furios pe mine, se poartă ca un copil"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 octombrie 2015 08:51

Valentino Rossi îl atacă dur pe Marc Marquez, pe care-l acuză că-i face jocurile compatriotului Jorge Lorenzo.

"Mă înfurie faptul că el e rapid, dar încetinește ca să intre în luptă cu cei din spate, iar asta ar putea îngreuna lucrurile. Marquez nu mai are nimic de pierdut, eu pot pierde totul. Trebuie să fiu atent. Îmi pare rău, dar sînt cam supărat. Nu mă așteptam ca Marc să fie un obstacol pe final de campionat, am crezut că lupt doar contra lui Jorge, așa cum ar și trebui", mărturisește pilotul Yamaha.

 Rossi crede că după episodul Laguna Seca 2013 și, mai ales după ciocnirile din Argentina și de la Assen, Marquez a pornit un război cu el. Și vorbește clar: "Face asta pentru că preferă să cîștige Lorenzo. E furios pe mine dintr-un motiv personal. Deși n-a spus-o niciodată, crede că în Argentina eu am fost vinovat pentru abandonul lui, apoi la Assen, încă se gîndește la asta, în mintea lui e doar faptul că ar fi trebuit să cîștige el cursa aia. De atunci e foarte supărat și gîndește ca un copil: nu cîștig eu, n-o trebuie să cîștigi nici tu. D-asta vrea să-l ajute pe Lorenzo să cîștige".

Valentino Rossi e omul pe care-l place toată lumea în MotoGP, băiatul bun al motociclismului. E o legendă a sportului, un tip relaxat și prietenos cu toată lumea: de la fani, la adversari și jurnaliști.

Pilotul de 36 de ani e foarte aproape să bifeze al 10-lea titlu din carieră, cu două etape înainte de finalul sezonului. Jorge Lorenzo, colegul său de la Yamaha, îi suflă însă în ceafă, 11 puncte distanță între cei doi, iar compatriotul lui Lorenzo, Marc Marquez, de la Honda, s-a transformat în arbitrul acestui duel pentru titlul de campion mondial, el nemaiavînd șanse să-și păstreze titlul cîștigat în 2014.

Așadar, cînd mai sînt de disputat ultimele două etape la clasa regină, "Il Dottore" a răbufnit la adresa lui Marquez, de care-l lega pînă anul acesta îl o prietenie strînsă. Marc a declarat în nenumărate rînduri că Rossi este idolul său, omul pe care-l respectă cel mai mult și cu care are, acasă, postere încă de cînd era copil.

A devenit o prietenie pe muchie de cuțit după ce Rossi și Marquez s-au ciocnit în mai multe curse, în una dintre ele spaniolul a căzut și a abandonat. 

Ultima cursă, din Australia, cîștigată de Marquez în ultimul tur, cu Rossi lăsat în afara podiumului de Lorenzo și Iannone, a pus capac răbdării "Doctorului".

 "Marquez s-a băgat la mijloc, voia ca Lorenzo să se distanțeze ca lider și să fie cît mai mulți piloți între mine și Jorge. Marquez m-a depășit de 3 ori într-un mod foarte agresiv, dar nu asta este. Apoi încetinea, voia să-l lase pe Lorenzo să profite. Ghinionul lui Marc e că Lorenzo nu era atît de rapid. De fapt, pe final l-a depășit într-un singur tur, pentru că nu poți renunța niciodată la victorie" Valentino Rossi

 Și dacă tot a început să spună ce crede, italianul vorbește clar: crede că există un complot pus la cale de spaniol de multă vreme: "Marquez se confruntă cu mine tot timpul: vrea să-mi depășească numărul de victorii, de titluri mondiale.  Atenție! Chiar mă idolatriza? Spunea că are poster cu mine în cameră? Mi-ar plăcea să merg să verific".

"Marquez să știe că știu ce face, nu e fair!"

Rossi a vrut să se asigure că spune tot ce are pe suflet și că o spune foarte clar: "E important ca Marquez să știe că eu știu că e contra mea. Sînt îngrijorat pentru că una e să lupt doar cu Lorenzo, dar cînd trebuie să-l învingi și pe Marquez totul devine mult mai dificil. Să fiu sincer, problema e că el nu e fair-play. Mai ales că el poate fi foarte competitiv în ultimele două curse.

Pentru mine a fost o mare dezamăgire, am fost supărat. Încă de acum cîteva etape am știut, dar nu m-am așteptat ca Marc să facă ceva atît de evident. Simt dezamăgire, regret și îngrijorare, pentru că va încerca cu siguranță să facă la fel și în Malaezia și la Valencia".

Valentino a explicat ce i s-a părut suspect la atitudinea spaniolului de la ultima cursă: "Am remarcat în timpul cursei, dar n-am înțeles. Marquez era cu un pas înaintea tuturor, dar în loc să încerce să-l învingă pe Lorenzo, el a stat să lupte cu mine, Iannone și cu restul. Știa că n-am șanse în fața unei Ducati pe linie dreaptă. Așa că de fiecare dată cînd am încercat să-l depășesc, m-a depășit și el într-un stil superagresiv. Apoi a încetinit să-i creeze spațiu lui Jorge. A știut tot timpul că-l poate bate pe Lorenzo, a stat aproape, a verificat să rămînă Lorenzo aproape. Marc a încercat să ne încetinească pe mine și pe Iannone și să pună alți piloți între mine și Lorenzo. Și a reușit".

"Au fost multe momente tensionate: Marquez a vrut să facă la Laguna Seca ce i-am făcut eu lui Stoner cu 5 ani înainte, deși Marc mă putea depăși cu 3 viraje înainte. A fost primul semnal și am și spus atunci, dar n-am crezut-o" Valentino Rossi

Întrebat dacă îi era mai ușor cînd concura cu Biaggi, pentru că acesta spunea ce credea: "Da, așa e. Prefer oamenii care-ți spun în față. Ne doream enorm să cîștigăm unul în fața celuilalt, dar măcar era o luptă clară și fair-play".

 

"M-a ajutat mai ales în ultimele două tururi în Australia. Nu l-am văzut niciodată pe Marc să tragă tare de la început la sfîrșit. Deși e un pilot foarte rapid, nu are constanță, uneori greșește, nu are experiența și constanța noastră.

Pentru mine e clar: dacă cineva vrea să ajute pe altcineva să cîștige titlul, încearcă să-l ajute să cîștige maximum de puncte. Dacă Marc voia să mă ajute, nu mă depășea la acea ultimă curbă" Jorge Lorenzo

Marele Premiu al Malaeziei se desfășoară pe 25 octombrie, pe circuitul de la Sepang. Ultima etapă e programată pentru 8 noiembrie, la Valencia.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
nakamicius
nakamicius  •  23 Octombrie 2015, 16:35
Postat de red77 pe 23 Octombrie 2015, 12:00

daca tot te dai religios , dumnezeu omoara oameni sa se distreze sau cum ? prealuminatule lamureste-ne si pe noi :)))))

Depinde cum il intelegi pe Dumnezeu, daca i-l cauti pe mosul cu barba cred ca o sa ramai dezamagit.

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  23 Octombrie 2015, 13:21

imi pare rau pentru Vale, dar titlul asta il merita Jorge de departe! in fapt, Doctorul ar trebui sa se gandeasca serios la o retragere decenta...

red77
red77  •  23 Octombrie 2015, 12:00
Postat de nakamicius pe 23 Octombrie 2015, 10:48

***

daca tot te dai religios , dumnezeu omoara oameni sa se distreze sau cum ? prealuminatule lamureste-ne si pe noi :)))))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează